Fra venstre: Flemming Mogensen, forretningsdirektør i Niras, indehaver og direktør Søren Harde Larsen og Søren Hageman Christensen, regionsdirektør i Niras. Foto: PR.
Fra venstre: Flemming Mogensen, forretningsdirektør i Niras, indehaver og direktør Søren Harde Larsen og Søren Hageman Christensen, regionsdirektør i Niras. Foto: PR.

Det nordjyske rådgiverfirma Harde Larsen med kontor i Aalborg bliver en del af Niras med virkning fra den 1. juni 2023. Det skriver den rådgivende ingeniørvirksomhed i en pressemeddelelse.

Harde Larsen yder rådgivning inden for alle kategorier af nybyggeri og om- og tilbygning samt bygningers energi- og miljøforhold. Herunder kan nævnes sundhedsbyggeri, laboratorier, klinikker, undervisningsbyggeri, storkøkkener, boliger, plejecentre og administrationsbygninger, skriver Niras.

Med overtagelsen af aktiviteterne vil Niras styrke sin forretning i Nordjylland og specielt inden for sundhedsbyggeri.

– Vi mener, at Harde Larsen og Niras udgør et perfekt match af ekspertise og faglige kapaciteter, og Niras får flere dygtige rådgivere til vores mange spændende projekter. De to firmaer komplementerer hinanden virkelig godt. Vi kender allerede hinanden godt fra fælles sygehusprojekter og fremfor alt kommer vores fælles styrker vores kunder til gode, udtaler Flemming Mogensen, forretningsdirektør i Niras.

LÆS OGSÅ: NY MARKEDSCHEF TIL SWECO I AALBORG

Aftalen sker som led i et generationsskifte i Harde Larsen. For indehaver og direktør Søren Harde Larsen gælder det om at fremtidssikre aktiviteterne.

Harde Larsen og Niras har i forvejen samarbejdet om det nye Neurorehabiliteringshus på Rigshospitalet Glostrup. Projektsamarbejdet begyndte i 2013, og byggeriet nærmer sig nu ibrugtagning.

Harde Larsen havde i 2022 en bruttofortjeneste på knap 8 millioner kroner, og virksomheden fik et resultat før skat på 420.000 kroner, mens det efter skat lød på 323.000 kroner.

Med Harde Larsens ni rådgivere tæller Niras byggeriorganisation i det nordjyske nu mere end 60 rådgivere. De indgår i et skandinavisk netværk i Niras-koncernen på cirka 700 byggerirådgivere.

Niras tilbyder et bredt spektrum af byggeriydelser relateret til sundheds- og hospitalsbyggeri, bolig-, kultur-, data-, forsynings- og industribyggeri, kontor- og erhvervsbyggeri, institutions- og kulturbyggeri samt laboratoriebyggeri.