Normal vil bygge nyt hovedkvarter ved Vroldvej i Skanderborg i Skanderborg. Visualisering: C.F. Møller Architects.
Normal vil bygge nyt hovedkvarter ved Vroldvej i Skanderborg i Skanderborg. Visualisering: C.F. Møller Architects.

Detailkæden Normal, der har Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen som majoritetsejer, vil etablere “et unormalt kontorbyggeri” ved Vroldvej og E45 i det sydlige Skanderborg. Det skriver Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen bygges det kommende hovedkvarter som en ”landsby” med forskellige bygninger omkring et grønt fællesområde.

Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede den 22. november at sætte gang i udarbejdelsen af en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, der skal bane vejen for, at detailkædens planer kan realiseres som konsekvens af, at kæden er i stor vækst, som det fremgår af meddelelsen.

Virksomheden ejer en erhvervsgrund på 145.655 kvadratmeter i området. Planen er at opføre et kontorbyggeri i etaper med potentiale til et samlet etageareal for det endelige byggeri på op til 43.500 kvadratmeter. Første etape vil være på cirka 15.000 kvadratmeter med forventet indflytning i slutningen af 2027, skriver Skanderborg Kommune.

– Vi er en ambitiøs erhvervskommune, og vi arbejder hver dag for at skabe gode rammer for vores virksomheder. Normals planer om et nyt hovedkvarter i Skanderborg er meget spændende både arkitektonisk og udviklingsmæssigt. Virksomheden oplever en fantastisk vækst, og det giver endnu flere nye arbejdspladser i kommunen, udtaler borgmester i Skanderborg, Frands Fischer (S).

Normal byggede domicil på Godthåbsvej i det nordlige Skanderborg i 2019, men virksomhedens vækst giver allerede behov for mere plads.

– Som virksomhed har vi en historisk tilknytning til Skanderborg, hvor en stor del af vores medarbejdere enten bor eller har let adgang til. Vi er derfor rigtig glade for, at vi har muligheden for at blive i byen og tilmed på den smukke og velbeliggende grund i Vrold, hvor vi glæder os til at bygge vores kommende hovedkontor i respekt for landskabet og omgivelserne, siger Torben Mouritsen, administrerende direktør i Normal.

Bebyggelsen ønskes opført som klynger af forbundne bygningskroppe omkring et grønt fællesområde. Bygningerne ønskes opført i to-fire etager med saddeltage. Bebyggelsens højde vil variere og med en højde op til 24 meter.

Bebyggelsen vil således være op til otte meter højere, end hvad der muliggøres i nugældende lokalplan og op til cirka 16 meter højere end den omkringliggende boligbebyggelse. Ifølge Skanderborg Kommune vil kravene til kvaliteten af arkitektur og landskab for en bebyggelse med denne synlighed være af væsentlig betydning.

Normal har i forbindelse med projektet allieret sig med arkitekter fra C.F. Møller Architects og Colour Cloud Studios, mens Lone Biehl fra etRUM er bygherrerådgiver.

Normal oplyser, at parkering ønskes etableret i en kombination af kælderparkering og terrænparkering. Terrænparkering placeres på den sydlige del af grunden mod Vroldvej. Således friholdes den nordlige del af grunden – og overgangen til landskabet ned til Vestermose – for parkering. Projektet tænkes opført i to etaper med etablering af den nordligste del først.

Normal åbnede den første butik i 2013 og har i dag mere end 600 butikker fordelt over en række europæiske lande.