Hvidovre IF ligger aktuelt på 2. pladsen i den næstbedste række med 7 point ned til Vendsyssel på 3. pladsen. Dermed er det langt fra utænkeligt, at der i næste sæson står Superliga på programmet for Vestegnsklubben, som i årtier har fristet en tilværelse i den store skygge, som naboklubben Brøndby IF kaster.
Hvidovre IF var faktisk allerede sidste år tæt på oprykning, og derfor tog kommunalbestyrelsen allerede dengang de første skridt til en opgradering af Hvidovre Stadion. Hvis holdet skal spille hjemmekampe i Superligaen, stiller Divisionsforeningen nemlig en række krav til stadion, som Hvidovre Stadion ikke lever op til i dag, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Der skal blandt andet etableres ekstra tribuner til cirka 3.400 tilskuere, så den samlede kapacitet bliver på mindst 10.000 personer. Der skal også etableres et VIP lounge-område til mindst 300 personer med uforstyrret udsyn over banen, og så skal der etableres TV-studie og tårne til TV-kameraerne.
Omfanget af de nævnte tiltag vil kræve en ændring af lokalplanen, og derfor sendte kommunalbestyrelsen sidste år et forslag til en ny lokalplan i høring. Den lokalplan er nu blevet endeligt vedtaget, og dermed er vejen banet for en udvidelse af Hvidovre Stadion. Sådan da. Tidligere undersøgelser fra kommunen har nemlig vist, at prisen ventes nemlig at ligge på omkring 29 millioner kroner.
– Det er vigtigt at understrege, at vi med lokalplanen blot sikrer muligheden for at udbygge og modernisere Hvidovre Stadion. Vi har ikke taget stilling til, om det skal ombygges – og hvem der i givet fald skal betale. Jeg forestiller mig ikke, at kommunen skal lægge de mange millioner, der skal til for at gennemføre det, men håber at sponsorer og andre gode kræfter har overskud til at bidrage, hvis HIF klarer oprykningen på banen, understreger borgmester Anders Wolf Andresen (SF) i pressemeddelelsen.
Lokalplanen indeholder desuden et par ændringer i forhold til det forslag, der blev sendt i høring sidste år. Blandt andet udgår forslaget om en nordlig tribune, så det ikke bliver nødvendigt at inddrage dele af tennisbanerne nord for stadion, oplyser Hvidovre Kommune.
Derudover placeres de krævede VIP-faciliteter henover og ved stadions hovedindgang, og byggefeltet hertil rykkes dermed længere mod øst, mens det udvides fra cirka 400 kvadratmeter til 1.000 kvadratmeter. Derudover reduceres det maksimalt tilladte etageantal i området fra fire til tre etager. Ændringen gør det muligt at opnå en bedre sammenhæng mellem siddepladserne på hovedtribunen og VIP-faciliteterne.
Samtidig med den nye lokalplan godkendte kommunalbestyrelsen også et tillæg til Kommuneplan 2021, der ændrer byggemulighederne i området. Tillægget betyder, at der nu kan planlægges for bebyggelse i op til fire etager og en maksimal bygningshøjde på 15 meter mod de tidligere to etager og bygningshøjde på 13 meter.
Dansk fodbold er generelt inde i en markant udvikling, hvor der kommer flere og flere tilskuere til kampene. Det har da også afstedkommet en række store stadionprojekter.
Desuden arbejdes der blandt andet på et nyt stadion i forbindelse med udviklingen af en ny bydel i Hillerød. Det aktuelt største projekt er dog det planlagte nybyggeri af et stadion i Aarhus til fodboldklubben AGF.