Nyt stadion i Hillerød skal leve op til Superliga-krav

Propreco og FC Nordsjælland står bag udviklingen af stadionkvarteret i Hillerød. Kommunen vil kræve et nyt stadion, der opfylder DBUs krav til Superligaen.

Politikerne i byrådet Hillerød skulle den 22. februar godkende et udkast til en henvendelse til Ankestyrelsen. Kommunen har fået udarbejdet udkastet i samarbejde med Advokatfirmaet Viltoft, og omdrejningspunktet er det kommende Stadionkvarteret i byudviklingsområdet Favrholm.

– Det drejer sig om, at vi skal bede om en udtalelse fra Ankestyrelsen om de hovedvilkår, som kan gælde for det kommende udbud. Og det indeholder blandt andet forhold vedrørende idrætsanlægget og Hillerød Kommunes anvendelse af baner og forkøbsret og tildelingskriterier, sagde borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen på byrådsmødet.

Hillerød Kommune planlægger at gennemføre udbuddet som et samlet udbud af hele udviklingsområdet med undtagelse af arealerne til offentlige institutioner.

Byggeretterne til idrætsanlægget med stadion, boliger og erhverv skal efter planen udbydes med med vilkår om, at den kommende køber er forpligtet til at opføre det kommende idrætsanlæg med stadion, boliger og erhverv i overensstemmelse med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser og Hillerød Kommunes tidsplan for gennemførelse af de enkelte etaper.

LÆS OGSÅ: DE STØRSTE STADIONPROJEKTER I DANMARK

Det vil desuden være et vilkår i udbudsmaterialet, at tilbudsgiverne som en del af tilbuddet skal indlevere et skitseprojekt for idrætsanlægget med stadion. Desuden vil det være et krav, at det nye idrætsanlæg med stadion skal opføres, så det opfylder DBUs og Divisionsforeningens krav til afvikling af fodboldkampe på Superliga-niveau, og at det anvendes af en fodboldklub, der har licens i henhold til DBU’s talentudvalgs licenssystem.

Vilkåret vil blandt andet indebære, at der opføres et idrætsanlæg med det nødvendige antal fodboldbaner, fodboldbaner med kunstgræs og faciliteter til talentudvikling i form af et fodboldakademi.

Det kommende udbud planlægges offentliggjort i fjerde kvartal af 2023. Arbejdet med gennemførelse af markedsdialog, indhentelse af mæglervurderinger og udarbejdelse af udbudsmateriale er allerede i gang.

Bag udviklingen af det 950.000 kvadratmeter store Stadionkvarteret står Udviklingsselskabet Propreco, der samarbejder med rådgiverne AI, Gehl og Niras. Det kommende stadion skal efter planen etableres i samarbejde med FC Nordsjælland.

Divisionsforeningens krav til Superligastadions

Divisionsforeningen ændrede i juni 2018 kapacitetskravene til Superligastadions. Hidtil havde kravet lydt på 10.000 tilskuerpladser, hvoraf de 3.000 skulle være individuelle siddepladser.

De krav gælder fortsat, men derudover er det nu også muligt at opfylde kravene med et stadion med plads til 6.000 tilskuere. Her skal 4.000 være siddepladser – og samtidig gælder de nye krav kun for ”lukkede stadioner” – med det menes stadioner, der har fire sammenhængende tribuner med overdækning på alle fire.

Kilde: Divisionsforeningen.