Ny børnehave i Virring på vej i udbud

Skanderborg Kommune vil udbyde byggeriet af en daginstitution i Virring til knap 32 millioner kroner i hovedentreprise. Et idéoplæg er vedtaget.

Byrådet i Skanderborg Kommune har vedtaget et idéoplæg, der fortæller, hvor institutionen skal placeres, og hvad der i grove træk skal bygges. Der er afsat 31,8 millioner kroner til byggeriet, hvoraf 20,2 millioner kroner er afsat til entrepriseudgifter.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

I den 760 kvadratmeter store daginstitution i den østlige del af Virring bliver der plads til 20 vuggestuebørn og 80 børnehavebørn samt 26 voksne medarbejdere.

Bygningen bliver opført fleksibelt, så der bliver mulighed for at ændre fordelingen mellem vuggestue- og børnehavebørn. Der skal være produktionskøkken til madordning. Der er endvidere mulighed for at udvide dagtilbuddet, hvis der opstår yderligere kapacitetsbehov i spidsbelastningsperioder.

– Den nye institution imødekommer det kapacitetsbehov, som er opstået i Virring de seneste år. Det er dejligt, at der nu er afsat penge til at vi kan komme i gang med et nyt hus til de mindste, siger formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Skanderborg Kommune, Trine Frengler (S).

Byggeprojektet udbydes til hovedentreprise i tredje kvartal 2025, og det ventes, at første spadestik til den nye daginstitution i Virring sker i efteråret 2025, så institutionen kan tages i brug efterår 2026.

Børnehaven opføres på en 18.500 kvadratmeter stor grund, hvor der også skal etableres legeplads samt 20 parkeringspladser og 20 pladser til cykelparkering.

Byggeriet skal opfylde krav om et maksimalt klimaaftryk på 9 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter årligt.

Institutionen skal erstatte Børnehuset Toftegården, der er en midlertidig institution i Virring.