Ny bydel med 740 boliger i Hastrup i Køge

Politikerne i Køge har vedtaget helhedsplanen for en ny bydel på et 279.000 kvadratmeter stort areal. EGEM Ejendomme står bag udviklingen.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ravnsborg Enge er navnet på den nye bydel, der skal udvikles i Hastrup Øst mellem den sydlige udkant af Køge. I alt kan der opføres 737 boliger med et samlet areal på 79.600 kvadratmeter i området, der strækker sig over 279.000 kvadratmeter. Det bebyggede areal omfatter 209.000 kvadratmeter.

Byrådet har netop vedtaget den helhedsplan for området, der bliver inddelt i fire forskellige småbyer. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

– Jeg er meget glad for, at vi nu har en helhedsplan klar for Ravnsborg Enge, som med sin skønne beliggenhed bliver et bæredygtigt boligområde med plads til både fællesskabet og til det private. Med plads til både børn og seniorer og dem midt i mellem. Der bliver bygget boliger i forskellige størrelser, med forskellige ejerforhold og i forskellig prisklasse, så Ravnsborg Enge bliver en bydel for alle. Jeg ser frem til at følge den fortsatte udvikling af området, udtaler borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S) i meddelelsen.

Ravnsborg Enge bliver et grønt boligområde med en blanding af rækkehuse, fritliggende huse og enkelte etageboliger opdelt i nabolag med mindre boligklynger.

En særlig ambition for udvikling af Ravnborg Enge er en meget stor blanding af boligtyper. Målet er en blanding af en tredjedel enfamilieshuse, en tredjedel rækkehuse og en tredjedel andre typologier, såsom dobbelthuse, bofællesskaber og enkelte etageboliger. Boligerne placeres meget blandet og forholdsvist tæt i de enkelte “småbyer”. Konceptet er at bygge i op til tre etager omkring bydelspladserne og lavere mod naturen.

I området Nordbyen kan der bygges 109 boliger fordelt på 11.780 kvadratmeter, mens der i området Østbyen kan opføres 204 boliger fordelt på 21.085 kvadratmeter. I Sydbyen kan der bygges 193 boliger med et samlet areal på 20.900 kvadratmeter, og i Vestbyen kan der bygges 39 boliger fordelt på 25.840 kvadratmeter.

Køge Kommune har fået udviklet helhedsplanen i samarbejde med det lokale ejendomsselskab EGEM Ejendomme samt rådgiverne Sted by- og landskab – en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Holscher Nordberg Architecture and Planning, RAW mobility, Aaen Engineering, IGS Rådgivende Ingeniører, Birgit Krogh Paludan og Keingart.

Som en del af udviklingen etableres et eksperimenterende, bæredygtigt boligområde mod nord, hvor Køge Fællesjord udvikler et Living Lab. Under navnet “Tiny Varigheden” vil små bæredygtige boliger spire frem for beboere, der vil eksperimentere med bæredygtige livsstile.

Den helhedsplan for området, der nu er vedtaget, skal danne rammerne for den fortsatte udvikling, som skal inddrage borgerne. Næste skridt i processen er udarbejdelsen af en lokalplan.