Dybkærskolen i Gødvad i Silkeborg er tegnet af Sweco Architects.
Dybkærskolen i Gødvad i Silkeborg er tegnet af Sweco Architects.

Silkeborg vokser, og det skaber stort behov for nye boliger. Det skaber desuden behov for nye institutioner, selvom antallet af børn i alderen 6-15 år faktisk er faldet en smule i kommunen som helhed gennem de seneste ti år.

Mandag 15. januar 2024 slog den nybyggede Dybkærskole i Gødvad dørene op for børn, lærere.

Skolen har et omfang på 10.200 kvadratmeter, der er fordelt på tre etager, og den har plads til cirka 900 elever fra 0-9. klasse.

– En lang og spændende proces har resulteret i de nye rammer, som børn og voksne nu rykker ind i, udtaler Anne Mette Krogslund, skoleleder på Dybkærskolen, i en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune.

Sweco og og det daværende Årstiderne Arkitekter, nu Sweco Architects, vandt i sin konkurrencen om at tegne skolen i samarbejde med Vega Landskab og Autens.

Skolen har i alt 35 klasselokaler samt faglokaler som eksempelvis musik, håndværk og design, fysik og kemi. Den er er bygget sammen med en eksisterende hal, et multihus og gymnastiksale.

I alt har det kostet 227 millioner kroner at bygge skolen. Det er den første nye skole, der er bygget i Silkeborg i 20 år.