Dybkærskolen i Gødvad i Silkeborg er tegnet af Sweco Architects.
Dybkærskolen i Gødvad i Silkeborg er tegnet af Sweco Architects.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Silkeborg vokser, og det skaber stort behov for nye boliger. Det skaber desuden behov for nye institutioner, selvom antallet af børn i alderen 6-15 år faktisk er faldet en smule i kommunen som helhed gennem de seneste ti år.

Mandag 15. januar 2024 slog den nybyggede Dybkærskole i Gødvad dørene op for børn, lærere.

Skolen har et omfang på 10.200 kvadratmeter, der er fordelt på tre etager, og den har plads til cirka 900 elever fra 0-9. klasse.

– En lang og spændende proces har resulteret i de nye rammer, som børn og voksne nu rykker ind i, udtaler Anne Mette Krogslund, skoleleder på Dybkærskolen, i en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune.

Sweco og og det daværende Årstiderne Arkitekter, nu Sweco Architects, vandt i sin konkurrencen om at tegne skolen i samarbejde med Vega Landskab og Autens.

Skolen har i alt 35 klasselokaler samt faglokaler som eksempelvis musik, håndværk og design, fysik og kemi. Den er er bygget sammen med en eksisterende hal, et multihus og gymnastiksale.

I alt har det kostet 227 millioner kroner at bygge skolen. Det er den første nye skole, der er bygget i Silkeborg i 20 år.