Nyt højhus i Randers er færdigbygget

Nordstern har færdigbygget Bryggertårnet i Randers. Projektet omfatter et højhus i 13 etager med boliger og erhverv samt bytrappen, der blev afleveret i oktober 2023.

Bryggertårnet i Randers omfatter et højhus i 13 etager med 4.849 kvadratmeter boliger og erhverv.

Tårnet kaldes også “lillebrortårnet”, fordi det er nabo til Thors Tårn, der med sine 19 etager fordelt på 64,5 meter er den højeste bygning i Randers.

Projektet har været under udvikling siden 2022 og står nu klar til aflevering, til tiden og uden mangler.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nordstern, der har udviklet og udført projektet i samarbejde med Arkitema som arkitekt og Afry som ingeniør.

Tårnets erhvervslejemål og boliger er indrettet i varierende størrelser, og alle boliger er udstyret med egen altan eller terrasse. Desuden er der orangerier i de tre øverste lejligheder.

Læs også: Pensionskasse køber endnu en grund i Flodbyen Randers

Projektet omfatter desuden en 2.738 kvadratmeter stor parkeringskælder med plads til 75 biler, depotrum og cykelparkering.

Med Bryggertårnet har Randers fået et nyt højhus. Foto: PR.
Med Bryggertårnet har Randers fået et nyt højhus. Foto: PR.

– Det er med stolthed, vi kan aflevere Bryggertårnet og dermed færdiggøre Randers mest markante bolig- og erhvervsbyggeri i nyere tid. Bryggertårnet er en vigtig milepæl i byens udvikling og binder arkitektonisk og praktisk området sammen, siger projektleder i Nordstern, Eskil Oudshoorn.

Boligerne i Bryggertårnet er ifølge Nordstern designet så de bedst muligt udnytter rum, naturligt lys og udsigten over Randers. Målgruppen er både familier, unge par og erhvervsfolk.

Projektet lægger desuden vægt på fællesskab med flere fællesarealer, understreger Nordstern.

– Thors Bakke er et godt eksempel på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret samarbejde og fælles engagement, fortæller Eskil Oudshoorn.

Læs også: Randers runder 100.000 indbyggere

Nybolig Bjørn & Ankersen og Nybolig Development står for salget af de 39 lejligheder i Bryggertårnet. De mindste lejligheder med to værelser og en størrelse på 76 kvadratmeter har en startpris på knap 1,5 millioner kroner. De største lejligheder er over 180 kvadratmeter store og har fire værelser. Her ender prisen på knap 7,8 millioner kroner.

Med Bryggertårnet har Randers fået et nyt højhus. Foto: PR.
Med Bryggertårnet har Randers fået et nyt højhus. Foto: PR.

En stor del af lejlighederne er tre-værelses lejligheder, som prismæssigt spænder fra 2,1 millioner kroner til 3,5 millioner kroner.

Trappen ved Thors Bakke i Randers omfatter kunstværket “Bar Roma”, der er skabt af billedkunstner Erik A. Frandsen.

Kunstværket, en otte meter lang skulptur, er placeret midt på trappen og har form som en væltet statue fremstillet af sprøjtemalet aluminium.

Den vejer 1,6 tons, mens soklen den ligger på, vejer 6 tons. “Bar Roma” blev afsløret for offentligheden den 27. oktober 2023 og er en del af Randers Kommunes ambition om at integrere kunst i det offentlige rum.