PensionDanmark skal i samarbejde med Diakonissestiftelsen og Erik Arkitekter bygge friplejehjemmet Louisehjemmet Vesterled på Fagervangen i Brøndby. Visualisering: Erik Arkitekter.
PensionDanmark skal i samarbejde med Diakonissestiftelsen og Erik Arkitekter bygge friplejehjemmet Louisehjemmet Vesterled på Fagervangen i Brøndby. Visualisering: Erik Arkitekter.

Brøndby Kommune har den 7. maj 2024 indgået en aftale med PensionDanmark Ejendomme, der køber grunden på Fagervangen 2. Her skal pensionskassen bygge et friplejehjem, der skal drives af Diakonissestiftelsen.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

– Det er to meget kompetente partnere, der nu skal opføre og drive et friplejehjem i Brøndby. Samarbejdet forener Diakonissestiftelsens fokus på kærlig og respektfuld pleje med PensionDanmarks fokus på at udvikle moderne byggerier med lavt klimaaftryk, siger borgmester Kent Magelund (S).

PensionDanmark har med skitseprojektet “Louisehjemmet Vesterled” vundet Brøndby Kommunes udbud i forbindelse med salget af Fagervangen 2.

Det nye friplejehjem vil blive opført med en certificering på minimum DGNB Guld, som har været et af kriterierne i udbudsbetingelserne.

Brøndby Kommune har desuden stillet krav om, at friplejehjemmet opføres i naturlig sammenhæng med villakvarteret og at de grønne arealer og byrummet omkring plejehjemmet er åbne, så der er adgang for alle. Der bliver desuden fokus på biodiversitet, der skal fungere som ledetråd i udformningen af de grønne arealer, fremgår det af meddelelsen.

– Det bliver et moderne byggeri, der understøtter fællesskab, natur, sammenhæng og naboskab, og vi glæder os til et nyskabende samarbejde med kommunen og Diakonissestiftelsen, som forener de bedste rammer om en god seniortilværelse med et godt afkast til vores medlemmers pensionsopsparinger, udtaler Marius Møller, direktør for PensionDanmark Ejendomme.

Louisehjemmet Vesterled bliver det første friplejehjem, der opføres efter den partnerskabsmodel, som PensionDanmark og Diakonissestiftelsen er gået sammen om.

– Omsorg, faglighed og medmenneskelighed er nøgleværdier for os, og sammen med PensionDanmark og Brøndby Kommune vil vi sikre kvalitet og tryghed for alle vores kommende beboere, siger Diakonissestiftelsens administrerende direktør, Anette Christoffersen.

Plejehjem med over 100 boliger

Louisehjemmet Vesterled, der bliver tegnet af Erik arkitekter, vil få 104 boliger med tilhørende fælles- og servicearealer.

PensionDanmarks skitseprojekt lægger op til, at der blandt andet arbejdes med træ som byggemateriale i flere afskygninger, der skal give en god sanseoplevelse og et lavt klimaaftryk.

Friplejehjemmet vil blive opført i tæt samarbejde med Brøndby Kommune og PensionDanmark vil arbejde aktivt med kommunikation og åbenhed gennem hele fasen. Der planlægges med både møder og løbende orientering til naboer samt borgermøde, ligesom de også planlægger at invitere til byggepladsbesøg.

Louisehjemmet Vesterled skal efter planen stå klar til de første beboere i slutningen af 2027.

Fakta om Brøndbys kommende friplejehjem

Navn: Louisehjemmet Vesterled
Adresse: Fagervangen 2, 2605 Brøndby
Areal: 9.244 m2
Certificering: Minimum DGNB Guld
Faciliteter: Produktionskøkken, fællessal, gårdhaver mm.
Byggestart: Primo 2025
Forventet indflytning: 2027
Bygherre: PensionDanmark Ejendomme
Operatør: Diakonissestiftelsen
Arkitekt: Erik Arkitekter

Kilde: PensionDanmark.