Pincho Nation vil åbne restauranter i hele Danmark

Restaurantkæden har fem restauranter i henholdvis København, Aarhus, Aalborg og Randers, men Pincho Nation vil være til stede i hele Danmark.

Pincho Nation åbnede den første restaurant i København i 2018 og har præsteret en vækst på 196,8 procent over de seneste fire år. Det har nu kastet en gazellekåring af sig. Det skriver tapasrestaurantkæden i en pressemeddelelse.

Børsen Gazelle gives til virksomheder, der fire år i træk kan fremvise vækst og for hele perioden et positivt driftsresultat.

– Vi er tilfredse med udviklingen på det danske marked. Driften af restauranterne er solid, og alle enheder er overskudsgivende. Vi har opbygget et stærkt fundament for fremtiden, hvor vi ønsker at invitere flere franchisetagere med på vores vækstrejse, og det forventer jeg allerede kommer til at ske i løbet af 2024, udtaler administrerende direktør i Pincho Nation Danmark, Flemming Christophersen, i meddelelsen.

Pincho Nation blev grundlagt i Sverige i 2012. I Danmark har kæden fem restauranter, hvor to ligger i København, ligesom Pincho Nation er til stede i henholdsvis Aarhus, Aalborg og Randers.

I Norden er der cirka 80 restauranter, hvoraf hovedparten ligger i Sverige. Størstedelen af restauranterne er drevet af franchisetagere.

Målsætningen er at udbrede konceptet til hele Danmark. Det skal ske gennem en systematisk og bæredygtig åbning af nye restauranter i samarbejde med franchisetagere, der ønsker at åbne en eller flere enheder.

Restauranten i Randers er drevet af franchisetagerne Tommy Refshøj og Begitte Nyborg. De er i gang med at se på mulighederne for at åbne endnu en restaurant i Jylland i 2024. De to har øjnene rettet mod Herning, Silkeborg og Viborg. Kæden har desuden andre større byer som eksempelvis Esbjerg, Vejle, Roskilde, Køge og Næstved i sigtekornet.

I 2023 forventes antallet af gæster på kædens restauranter at blive over 375.000 sammenlignet med 215.000 i 2022. Alene restauranten i Randers havde 60.000 gæster i 2022, hvor franchisetagerne og indehaverne Tommy Refshøj og Begitte Nyborg havde budgetteret med 40.000.

På restauranterne bestiller man maden ved hjælp af en særlig app, og det samme gælder bordbestilling. Så man skal altså ikke lade telefonen blive derhjemme.

Pincho Nation i Danmark havde i 2022 en bruttofortjeneste på knap 19 millioner kroner og et resultat før skat på knap 2 millioner kroner i et år, hvor kæden var ramt af coronarestriktioner i starten af året og efterfølgende af inflation med stigende energi- og fødevarepriser.

Selskabet havde dog fortsat negativ egenkapital ved udgangen af regnskabsåret 2022, og modtog derfor en støtte- og tilbagetrædelseserklæring fra moderselskabet Pincho Nation AB til sikring af den nødvendige finansiering af den fremtidige drift minimum frem til 31. maj 2024.