Administrerende direktør Søren Kristensen, Raunstrup. Foto: PR.
Administrerende direktør Søren Kristensen, Raunstrup. Foto: PR.

Den landsdækkende entreprenør-, tømrer- og bygningsservicevirksomhed Raunstrup har netop offentliggjort selskabets regnskab for 2023 i en pressemeddelelse.

Virksomhedens omsætning var i 2023 på 685 millioner kroner mod 750 millioner kroner året før.

Årets resultat endte på 14,5 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 11 procent i forhold til seneste regnskab, som bar præg af en enkelt fejlslagen byggesag.

– Resultatet afspejler, at vi de sidste fem år har vist, at vi kan tjene penge. Vores årsresultat har hvert år ligget stabilt med en lille stigning, og man skal ikke negligere, hvilken tryghed det giver for kunder og medarbejdere i et yderst volatilt marked. Når man tager branchens udfordringer i indtjening i betragtning, kan vi kalde det et solidt resultat, som vi godt kan være stolte af, men vi skal fremadrettet have løftet vores bundlinje, udtaler Søren Kristensen, administrerende direktør i Raunstrup.

Læs også: Entreprenørvirksomhed med kraftigt forbedret resultat i 2023

Raunstrup oplyser, at en øget overskudsgrad er i fokus. Målet er at blive en fire procents forretning på bundlinjen, og det skal ske gennem en strategisk indsats med fokus på fastholdelse samt vækst af de faste kunder på rammeaftaler og partnerskaber.

– Vi kigger ind i en yderst fornuftig ordrebeholdning og omsætning fra faste kunder, og det gør mig meget fortrøstningsfuld for det kommende år. Derudover har vi en meget spændende pipeline, hvor projekter med tidlig entreprenør-inddragelse fylder meget, siger Søren Kristensen.

Investering i fremtiden

Raunstrup består af Raunstrup Tømrer, Raunstrup Byggeri og Raunstrup Bygningsservice.

Læs også: Entreprenør løftede resultatet i 2023

Virksomheden har ligesom branchen i øvrigt fokus på den grønne omstilling, og desuden investeres der stort i medarbejderne.

Også i de kommende år vil der blive investeret i bæredygtighed, uddannelse og arbejdsmiljø.

– Vores medarbejdere er vores største aktiv, og det er ingen tilfældighed, at vi i gennemsnit har 50 lærlinge ansat. Det er et privilegie at have så mange ansatte under uddannelse, men også et ansvar en virksomhed som vores skal tage på os. Jeg er selv startet som lærling, og jeg ved, at læretiden er altafgørende for, om man bliver i branchen eller ej, og ikke mindst for hvor dygtig man bliver til sit fag, siger Søren Kristensen.