Rejsegilde på Håndværkskollegiet i Horsens

I dag kunne der fejres rejsegilde på Håndværkskollegiet i Horsens. Det kommende kollegium får plads til 84 studerende. Det ventes klar til indflytning i 2023.

I dag fejrede Håndværkskollegiet i Horsens rejsegilde. Byggeriet skal huse unge håndværksstuderende på erhvervsskolerne i den østjyske vækstby. Bygherre er Fonden for Håndværkskollegier, mens Nordstern, tidligere Casa, som totalentreprenør har været i gang med byggeriet siden 2021. Cubo Arkitekter og Danø Arkitektur har sat stregerne til byggeriet, der skal certificeres til DGNB-guld. Det skriver Nordstern i en pressemeddelelse.

– Håndværkskollegiet bygges af håndværkere til håndværkere. Vi er glade for og stolte over, at vores vision om gode rammer for unge håndværkerlærlinges liv og personlige og faglige udvikling nu står som en realitet i form af det unikke byggeri, der er under opførelse af mange gode og engagerede kræfter, udtaler direktør for Fonden for Håndværkskollegier, Kristian May, i meddelelsen.

Cubo Arkitekter og Danø Arkitekturhar tegnet håndværkskollegiet i Horsens.
Cubo Arkitekter og Danø Arkitekturhar tegnet håndværkskollegiet i Horsens.

Kollegiet opføres på en 15.000 kvadratmeter stor grund på det tidligere DSB-areal, der ligger tre minutters gang fra Horsens station og har campusgrunden som genbo.

Kollegiet får plads til 84 studerende fordelt på 72 kollegielejligheder. Det indrettes med værkstedsfaciliteter og fællesarealer, og byggeriet “skal vise særlige løsninger og murværk med eget forbandt til hver bygning, samt en karakteristisk trægitterkonstruktion under taget, der giver et luftigt udtryk til hovedbygningen og forbinder udtrykket ude og inde”, som det fremgår af pressemeddelelsen.

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), er glad for udsigten til, at byen får et håndværkskollegie midt i byen til de studerende fra blandt andet Learnmark og Via University College.

Cubo Arkitekter og Danø Arkitekturhar tegnet håndværkskollegiet i Horsens. Det opføres af Nordstern i totalentreprise.
Cubo Arkitekter og Danø Arkitekturhar tegnet håndværkskollegiet i Horsens. Det opføres af Nordstern i totalentreprise.

– Som alle kan se her ved rejsegildet, er der tale om et helt unikt byggeri, som på alle måder understøtter vores målsætning om, at endnu flere af vores unge vælger en erhvervsuddannelse.

– Jeg er ikke i tvivl om, at dette kollegium vil styrke respekten om håndværksfagene, og forhåbentlig vil det også give flere unge lyst til at blive håndværker, udtaler borgmesteren.

Ib Høgsberg fra Nordstern, der er projektdirektør på Håndværkskollegiet, fremhæver samarbejdet mellem alle byggeriets parter.

– Alle er ambitiøse på projektets vegne og vil have den bedste løsning. Det giver et helt unikt byggeri, og jeg er glad for at kunne fejre vores dygtige håndværkere, kolleger og samarbejdspartnere i dag, siger han.

Byggeriet forventes færdigt i slutningen af 2023.