Renovering og udvidelse af børnehave for 70 millioner sendes i udbud

Daginstitutionen Lunas Ark i Hundige skal renoveres og udvides for 70 millioner kroner. Greve Kommune sender efter planen projektet i udbud senere på året.

Politikerne i byrådet i Greve Kommune vil renovere og udvide daginstitutionen Lunas Ark i Hundige.

Oprindeligt havde politikerne ifølge en pressemeddelelse fra kommunen ønsket, at der skulle bygges en helt ny Lunas Ark ved Klub Godset.

En undersøgelse af støjforholdene har dog vist, at det ikke er muligt at bygge en ny daginstitution på grunden. Derfor har byrådet nu valgt en anden løsning.

– Vi har fundet en god løsning, så vi kan komme i gang med at lave en moderne og tidssvarende Lunas Ark, hvor børn og medarbejdere kan trives. Det glæder mig også, at vi med beslutningen kan fortsætte arbejdet med at nedbringe efterslæbet på vedligehold af kommunens bygninger. Nu er det bare med at komme i arbejdstøjet, udtaler formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein (NB).

LÆS OGSÅ: SKOLE SKAL RENOVERES FOR 120 MILLIONER

Den eksisterende vuggestuebygning er nedslidt og skal rives ned. Børnehavebygningen bliver til gengæld totalrenoveret, og der bliver desuden bygget en ny tilbygning til vuggestuebørnene. Kommunen forventer, at der samlet set bliver plads til i alt 175 børn, hvilket er 45 flere børn, end den nuværende Lunas Ark kan rumme.

– Jeg er desuden glad for, at alle børnene bliver samlet i en bygning i stedet for to, så de undgår et stort skift mellem vuggestue og børnehave, udtaler Hans-Jørgen Kirstein.

Greve Kommune forventer, at byggeriet kommer i udbud senere på året. Når en entreprenør er fundet, og byggeriet skal i gang, bliver børn og medarbejdere genhuset i pavilloner.

Den nye Lunas Ark kommer til at koste omkring 70 millioner kroner, og den er efter planen klar til brug i 2026.