Monjasa Park i Fredericia. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Monjasa Park i Fredericia. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Fredag den 9. maj sikrede FC Fredericia sig oprykning til Superligaen for første gang nogensinde, men allerede i slutningen af april sikrede fodboldklubben sig en opgradering af hjemmebanen.

Den 30. april godkendte politikerne i byrådet i Fredericia Kommune nemlig større opgraderinger af både byens fodbold- og håndboldarenaer.

Monjasa Park, som er navnet på fodboldklubbens stadion, opgraderes til 10.000 pladser. oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Det eksisterende stadion blev indviet i 2006 og sammenbygget med Fredericia Idrætscenter, der står for den daglige drift og udlejning. En ny tribune blev færdigbygget i 2021 og bragte tilskuerkapaciteten op på 6.000 inklusive cirka 2.500 siddepladser.

Men den kommende opgradering får stadion 3.000 er siddepladser og 7.000 ståpladser, ligesom der etableres øgede sikkerhedsforanstaltninger. Derudover laves der en port til grønsværen og en betonkant nederst ud mod banen, så der bliver mulighed for at vise LED-reklamer hele vejen rundt om banen. Arbejdet skal være færdigt 12. august 2025.

– Superligaen er et af Danmarks allermest eksponerede varemærker. Det er derfor helt afgørende for både FC Fredericia og vores by, at den eksponering og de mange fans, medier og gæster som følger Superligaen også får hjemmebane på Monjasa Park, udtaler Stig Pedersen, der er direktør og sportslig ansvarlig hos FC Fredericia.

– Vores trofaste sponsorer og lokale fans har fortjent oplevelsen af store kampe mod for eksempel FCK, AGF og Brøndby også spilles her i 7000 Fredericia. Byen får status af Superliga-by og får en tydelig plads på Danmarkskortet,.

Samtidig udvides Middelfart Sparekasse Arena med en ny tilskuertribune med plads til 144 siddepladser for at leve op til kravene til Champions League-håndbold. Udvidelsen ventes klar senest den 1. september 2025.

Fredericia Kommune betaler op til 75 procent af udgifterne. Resten dækkes af eksterne partnere. Projekterne skal styrke byens position som eliteidrætsby og sikre både lokal stolthed og øget synlighed.

Pengene til de to byggeprojekter er fundet ved at fremrykke ledige anlægsmidler i overslagsårene i Budget 2025 og fra Økonomi- og Erhvervsudvalgets investeringspulje.

Sagerne blev behandlet på to lukkede dagsordenspunkter, da den økonomiske ramme for de to projekter ikke skal være kendt af offentligheden af hensyn til indhentning af tilbud.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling