System Transport sælger logistikejendom til Northstar Real Estate i en handel, som Colliers har formidlet.
System Transport sælger logistikejendom til Northstar Real Estate i en handel, som Colliers har formidlet.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

For anden gang på to år har Colliers solgt en ejendom på vegne af System Transport, der udvider med nye logistikfaciliteter.

Det skriver erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

KT Erhvervsbyg står i totalentreprise for byggeriet af logistikejendommen, som forventes klar til indflytning i andet kvartal af 2025.

Allerede i foråret 2024 flytter System Transport ind i en anden ejendom overfor i erhvervsområdet i det nordlige Vejle.

– Vi har gennem de seneste år oplevet en solid vækst i System Transport. For at understøtte denne vækst yderligere har vi gennemført to “sale-leaseback”-transaktioner, som gør os i stand til at allokere yderligere kapital til at vækste vores forretning, samtidig med at vi effektiviserer vores processer markant for derved at øge vores bundlinje, udtaler Tony Jakobsen, der er administrerende direktør i System Transport.

Læs også: Industri og logistik dominerede Trekantområdets ejendomsmarked i 2023

Det er Northstar Real Estate, der på vegne af et dansk investorkonsortium køber ejendommen.

Northstar Real Estate er et Private Equity selskab, der er specialiseret i strukturering og eksekvering af ejendomsinvesteringer og forvalter en række fonde på vegne af nordiske investorer, herunder inden for logistik og industri.

Bag Northstar Real Estate står Frederik Kock, som i mere end otte år har været ansvarlig for de danske ejendomsaktiviteter hos Pareto Securities, samt Mads Kærsgaard, der ligeledes har en fortid i den nordiske investeringsbank.

Stor interesse for logistik

Erhvervsmæglerne Anders Holm og Hans Holmann fra Colliers har begge været tilknyttet sagen fra idestadiet, og de udtrykker tilfredshed med handlen og parternes involvering.

Hans Holmann fremhæver samtidig den store efterspørgsel på logistikejendomme.

Læs også: Pensionsselskab sælger kontorejendom i Vejle for 38 millioner

– Salget af endnu en stor sale-leaseback-ejendom for System Transport er et godt eksempel på, at logistiksegmentet er et meget attraktivt investeringsområde med stor interesse fra både danske og udenlandske investorer, udtaler han.

Handlen er varetaget af Colliers i et samarbejde mellem Colliers Capital Markets-team i Aarhus og Colliers’ afdeling i Vejle.

Sælger er blevet rådgivet af blandt andet Andersen Partners. Køber er blevet rådgivet af Lundgrens, Niras og Grant Thornton.