DGI har for 38 millioner kroner købt Havneparken 14 A-C midt i Vejle af PFA. Handlen er netop blevet tinglyst, skriver idrætsorganisationen i en pressemeddelelse.

Bygningen har et samlet etageareal på 3.307 kvadratmeter, hvoraf kælderen udgør 716 kvadratmeter. Udover kontorfaciliteter rummer bygningen flere mødelokaler og et auditorium med cirka 100 siddepladser samt kantine med eget køkken, tagterrasse og parkeringspladser.

Colliers afdeling i Vejle har formidlet salget af ejendommen. Inden 2026 kommer den til at udgøre DGIs nye landskontor, idet organisationen flytter fra Vingsted.

– Vi er rigtig glade for, at der nu er en afklaring omkring flytningen af DGI’s landskontor, ikke mindst for DGI’s medarbejdere, der kan se frem til gode og tidssvarende forhold med flere mødelokaler og fleksible indretningsmuligheder. Og så har bygningen en meget central placering i Vejle tæt på offentlig transport, hvilket er vigtigt for os, udtaler Søren Hjørlund, der er direktør for stabsfunktionerne i DGI.

DGI’s bygning i Vingsted er solgt

DGI har gennem noget tid arbejdet for en flytning af landskontoret, der aktuelt er fordelt på to forskellige lokationer i Vingsted vest for Vejle. I december 2022 blev DGI’s 2.800 kvadratmeter store bygning på Vingsted Skovvej 1 solgt til naboen, Vingsted Hotel & Konferencecenter for 15,5 millioner kroner og med virkning fra den 1. januar 2023.

LÆS OGSÅ: LOKAL UDVIKLER VIL BYGGE NYE BOLIGER I VEJLE

DGI har siden boet til leje i bygningen, og lejemålet kan fortsætte, indtil DGI skal flytte.

Den bygning, DGI nu har købt, ligger lige ved Vejle Station i det område, som tidligere blev anvendt af slagteriet Tulip. En del af bygningen er opført i 1940 og har været administration for Tulip. Bygningen blev bygget om i 2002, hvor der også kom en tilbygning.

Ombygning og renovering

DGI overtog formelt bygningen 1. januar 2024. Landskontoret ventes dog først at flytte til den nye lokation i slutningen af 2025. Det skyldes, at der er lejere i bygningen, og der venter en del ombygninger og renovering, inden DGI’s medarbejdere kan flytte ind.

– Bygningen skal renoveres både inde og ude, så vi kan udnytte pladsen optimalt til gavn for medarbejderne. Der skal blandt andet sættes nye vinduer ind, en elevator skal flyttes, og der skal foretages en række andre forbedringer. Vi forventer, renoveringen er færdig, så vi kan flytte ind senest ved årsskiftet til 2026, siger Søren Hjørlund.

DGI har tidligere deltaget i et udbud fra Vejle Kommune om at bygge et nyt landskontor i området omkring Vejle Bibliotek og DGI Huset. Men i december meddelte DGI Vejle Kommune, at man trak sig for udbuddet, blandt andet på grund af, at stigende byggepriser gjorde et nybyggeri for dyrt.