Udviklingen af havnen i Nykøbing Falster: Programleder stopper

Programlederen for udviklingen af erhvervshavnen i Nykøbing Falster til en ny bydel har valgt at søge nye udfordringer.

Den 1,4 kilometer lange erhvervshavn i Nykøbing Falster er under omdannelse til et rekreativt område med boliger, kulturinstitutioner, adgang til vandet og masser af grønne områder.

Dt indledende arbejde for denne omdannelse har programleder Anders V. Møller stået i spidsen for. Nu takker han af.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

– Jeg blev ansat i november 2020, og udstyret med en computer og en telefon var det bare i gang. Missionen var klar; Omdan erhvervshavnen til en ny levende bydel med adgang til vandet, udtaler programleder Anders V. Møller.

– Og siden den dag tilbage i november, er det gået stærkt. Vi har udarbejdet en helhedsplan for udviklingen af hele havnen, lavet grundarbejdet for det nye Bastebro Hus, hvor Museum Lolland-Falster, biblioteket, borgerservice og kulturskolen skal være. Vi har lavet en designmanual for hele området, og prospekter for den kommende bro over Guldborg Sund, svømmeområde, Bropladsen og områdets boardwalk.

Læs også: Almene boliger for 235 millioner i Nykøbing Falster er godkendt

– Selvom man ikke fysisk kan se hvor meget der er sket, har der godt nok været fart på, og det har været rigtig sjovt og spændende at stå i spidsen for, men nu søger jeg nye udfordringer, og der skal derfor nye kræfter til at stå for hele realiseringen af de mange planer for området.

Havnestyregruppen vil nu danne sig et nærmere overblik over realiseringsopgaverne og sætte holdet på ny efter sommerferien, oplyser Guldborgsund Kommune.

Omdannelsen af havnen bygger på en helhedsplan for havnen, der er udarbejdet af C.F. Møller Architects i samarbejde med Cushman & Wakefield Red og Raw Mobility.

Udviklingsområdet strækker sig over et areal på godt 120.000 kvadratmeter, og helhedsplanen rummer mulighed for, at grundarealer på godt 58.000 kvadratmeter kan bebygges med i alt 61.000 etagemeter. Der lægges blandt andet op til, at der skal bygges 285 byhuse og 207 lejligheder.

På lidt længere sigt kan der blive etableret et arealudviklingsselskab, der skal stå for udviklingen af havnearealerne.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling