Róbert Barócsi, administrerende direktør for KÉSZ Metaltech. Foto: PR.
Róbert Barócsi, administrerende direktør for KÉSZ Metaltech. Foto: PR.

Det stigende fokus på bæredygtighed i Danmark er en af grundene til, at den ungarske leverandør af blandt andet energiproducerende facadeløsninger, KÉSZ Metalctech, nu retter fokus mod det danske byggeri. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Der kommer til at ske en revolution af måden, vi bygger på i fremtiden, og Danmark er et foregangsland med nogle af de mest ambitiøse byggerier i verden, både i forhold til design og implementeringen af innovativ, bæredygtig teknologi. Vi arbejder for eksempel med innovative solcelleløsninger i transparent glas, direkte implementeret i facader, som forsyner bygninger og parkeringspladser med elektricitet. Prototypen på sidstnævnte vil være klar til efteråret, siger Róbert Barócsi, administrerende direktør for KÉSZ Metaltech, i meddelelsen.

Aktuelt forsøger den ungarnske virksomhed ihærdigt at positionere sig i forhold til kommende danske bygge- og infrastrukturprojekter. Man er i øjeblikket ved at færdiggøre en ansøgning om at blive leverandør til Københavns Metro.

Den samlede KÉSZ Group beskæftiger i alt 2.500 medarbejdere i fem lande. Virksomheden har allerede igennem mange år leveret facadeløsninger i metal, glas, keramik og præfabrikeret beton til sportshaller, indkøbscentre samt bolig- og erhvervsejendomme i Tyskland, Østrig og Schweiz, oplyses det i pressemeddelelsen. Virksomheden leverer ikke kun materialer, men har også egne bygningsarkitekter, bygningsingeniører og projektledere til at implementere opgaverne, fremgår det videre.

Selvom priserne på stål, jern og aluminium er faldet siden toppen i marts, så ligger de fortsat højt sammenlignet med for blot få år siden.

– Vi producerer 22.000 tons stål om året og udfører omkring 100.000 kvadratmeter facadeløsninger i stål, jern, keramik og glas om året. Udover at vi udvikler og producerer egne materialer, så håndterer vi også byggeprojekterne fra start til slut. Og de stordriftsfordele gør os ekstra relevante, uddyber Róbert Barócsi i pressemeddelelsen.

Ungarske KÉSZ Metaltech vil udfordre de eksisterende leverandører af facadeløsninger med bæredygtige løsninger, knowhow og masser af ungarsk metal, lyder det afslutningsvis.