Velkomn køber 667 rækkehuse af Birch Ejendomme

I en milliardhandel køber Velkomn otte boligområder og i alt 667 rækkehuse af Birch Ejendomme årets hidtil største ejendomshandel.

Velkomn køber i alt 667 rækkehuse. Det skriver ejendomsselskabet i en pressemeddelelse.

Sælger er Birch Ejendomme, som i 2022 blev opkøbt af den britiske kapitalfond Aermont Capital Partners.

Med handlen foretager Velkomn sit første markante boligopkøb i form af otte boligområder i rundt omkring i landet.

Der sættes ikke beløb på transaktionen, men den betegnes som en milliardhandel.

– Det er en fornøjelse at kunne skrive under på årets hidtil største transaktion og dermed være isbryder i et lettere fastfrosset marked. Transaktionen beviser, at der er mulighed for stærke transaktioner, når køber og sælger arbejder målrettet og seriøst på at nå hinanden. En handel af denne størrelse kan måske være med til at sætte tandhjulene i gang, og det bliver næppe den sidste transaktion af denne type fra Velkomn’s side, siger Peter Uldall Borch, administrerende direktør, Velkomn.

Han er tidligere direktør i HD Ejendomme, hvor han blandt andet stod i spidsen for salgsprocessen, da HD Ejendomme blev solgt til svenske Heimstaden for over 12 milliarder kroner i 2021. I dag ejer han Velkomn sammen med den britiske kapitalfond Matter Real Estate.

Alle områder består af lejeboliger med rækkehuse i ét plan som for eksempel Kalvehaven i Holbæk og Bækkelunden i Kolding. Desuden inkluderer aftalen boligområder, som for nylig – eller endnu ikke – er færdiggjort til indflytning. Det tæller blandt andet Sognevangen i Sorø, som vil stå klar i september 2024.

– Det er netop den slags placeringer, Velkomn altid er på udkig efter. De er tæt på Danmarks større byer, placeret i naturskønne omgivelser og giver lejerne nem adgang til indkøb, institutioner, arbejde og transportmuligheder, udtaler Peter Uldall Borch.

Han fremhæver, at der nu er sat fart på at udvide organisationen med nye medarbejdere.

– Købet understreger vores ambition om at være blandt landets stærkeste udlejere af moderne rækkehuse af høj kvalitet med DGNB Guld-certificering. Det kræver en kompetent organisation at løfte den opgave, og det er vi allerede godt på vej til at kunne levere på. I den kommende tid vil vi have fuldt fokus på at scoute og ansætte de rette kompetencer, som kan hjælpe os med at sikre vores nye lejere en problemfri hverdag i nybyggede og moderne omgivelser, siger han.

Birch Ejendomme med endnu en stor transaktion

Det er Birch Ejendommes femte milliardtransaktion, og tidligere købere omfatter en række store og professionelle institutionelle investorer.

– Salget understøtter vores ambition om at levere attraktive og DGNB Guld-certificerede boligområder på tværs af Danmark, der skaber gode livsrammer for beboerne. Vi er glade for at skabe en eftertragtet portefølje, der tiltrækker nye investorer og samarbejdspartnere, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Velkomn om leveringen af de otte projekter, udtaler Thomas Bertelsen, administrerende direktør, Birch Ejendomme.

Birch Ejendomme har siden 2020 solgt ejendomme for samlet 12 milliarder kroner til en bred kreds af nationale og internationale investorer, og virksomheden har et klart mål om at følge op med yderligere transaktioner.

Strategiskifte for Velkomn

For Velkomn er aftalen et udtryk for stadig større ambitioner på det danske lejeboligmarked.

Oprindeligt var strategien at Velkomn alene skulle købe byggegrunde og opføre byggerier til porteføljen, da man anså det for vanskeligt at købe nybyggede og fuldt udlejede ejendomme til en acceptabel pris i det nuværende marked.

– Med handlen opjusterer vi vores forventninger til de kommende år, så vi inden for få år, og noget hurtigere end oprindelig forventet, har en portefølje på 2.000 enheder og en konkret plan for, hvornår vi runder de første 5.000, siger Peter Uldall Borch.

Alle ejendomme involveret i handelsaftalen er DGNB Guld-certificerede.

I processen er Velkomn rådgivet af Mazanti-Andersen, EY, Niras og Heimdal Nordic og Birch Ejendomme er rådgivet af CBRE og Accura.

De otte boligområder

  • Kalvehaven i Holbæk: 176 boliger fordelt på 35 blokke.
  • Skousbobrynet i Viby Sjælland: 32 boliger på mellem 65 og 129 kvadratmeter.
  • Sognevangen i Sorø: 62 boliger, som vil stå klar i september 2024.
  • Søpark Brynet i Glumsø: 66 boliger.
  • Esthers Have samt Bækkelunden 1 og 2 i Kolding: Tilsammen 238 boliger.
  • Øhaven i Fredericia: 93 boliger, som er beliggende i havnebyen Skærbæk.

Kilde: Velkomn.