WSP Danmark med stigende omsætning i 2022

Der meldes om stor organisk vækst i WSP Danmark, hvor omsætningen i 2022 steg med 7 procent, mens resultatet faldt efter rekordåret i 2021.

I 2022 voksede WSP Danmarks omsætning målt på egenproduktionen med 7 procent til 426,2 millioner kroner i forhold til 2021. Antallet af medarbejdere steg tilsvarende, oplyser rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Der er flere aspekter i vores 2022 regnskab, som vi kan være tilfredse med, selvom vi ikke leverer det bundlinjeresultat, målt på EBITDA, som vi havde forventet, udtaler Per Christensen, administrerende direktør i WSP Danmark.

I 2021 landede WSP Danmark det bedste resultat nogensinde på 28,9 millioner kroner (EBITDA), og i 2022 er resultatet faldet til 12,8 millioner kroner.

Ifølge virksomheden er en af de primære årsager til faldet implementeringen af et nyt økonomisystem. Det har kostet internt og ikke mindst på ekstern konsulenthjælp for at skabe en succesfuld integration, lyder forklaringen.

WSP Danmark er del af den globale rådgiverkoncern WSP med 66.000 medarbejdere fordelt på fem kontinenter.

– Vi kan nu for alvor mærke effekten her i Danmark af at være del af en global rådgiver, som kan tilbyde en stor palet af specialistviden. I dag kommer vi med i nogle af de helt store opgaver, som vi ikke kom i nærheden af før og det gør vi, forbi vi i dag kan hive specialistviden ind fra hele verden, siger Per Christensen.

WSP Danmark yder blandet andet bygherrerådgivning på DSV’s nye transportcenter i Horsens. Byggeriet bliver Europas største sammenhængende transportcenter, og er med sine 176.000 kvadratmeter blandt verdens 20 største bygninger.

LÆS OGSÅ: WSP SÆLGER CENTER FOR BYGNINGSBEVARING

Transportcenteret kommer til at producere mere energi, end det bruger – blandt andet ved hjælp af solceller og jordvarme. WSP Danmark henter international specialistviden ind for at sikre det mest optimale samspil mellem de forskellige regenerative energiformer og deres systemer.

WSP Danmark har for nyligt vundet andre store opgaver. Det drejer sig om projekter som miljøundersøgelser i forhold til havmølleparker for Energinet, rammeaftaler for Banedanmark, og senest en totalrådgiveraftale på udviklingen af Rungsted Havn.

– 2022 blev også året, hvor vi omstrukturerede, så vores afdeling for Klimatilpasning og Byudvikling blev en del af vores miljødivision. Dette sker, fordi der er stor sammenhæng mellem miljø, natur og klimatilpasningsprojekter. Vi er vokset markant på området, hvilket har været med til at udvikle vores position yderligere som en af de førende rådgivere i Danmark, siger Per Christensen.

Med omstruktureringen har WSP samtidigt skærpet fokus på divisionen Transport & Infrastruktur, hvor der i 2022 blev startet en ny broafdeling, som allerede har etableret et samarbejde med WSP i Storbritannien og WSP i Australien.

Den store organiske vækst i 2022 regner Per Christensen med kommer til at fortsætte i 2023.

– Der bliver ved med at komme flere spændende og store opgaver ind og vi ansætter forsat nye kolleger, som skal være med til at løse dem. Det er særligt indenfor den grønne omstilling, samt transport og infrastruktur, at vi kan se det vil vækste, ligesom der også er et vækstpotentiale for specialistkompetencer i industrielt byggeri, infrastruktur og broer, slutter Per Christensen.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling