WSP sælger Center for Bygningsbevaring i Raadvad til medarbejdere. Foto: PR.
WSP sælger Center for Bygningsbevaring i Raadvad til medarbejdere. Foto: PR.

Fra den 15. maj er Center for Bygningsbevaring i Raadvad ikke længere en del af WSP, men overtages i stedet af medarbejderne. De to virksomheder vil fortsætte det gode samarbejde om projekterne, skriver WSP i en pressemeddelelse.

– Frasalget af Center for Bygningsbevaring sker i erkendelse af, at vi ikke kan integrere virksomheden fuldt i WSP uden at ødelægge kernen og identiteten i Center for Bygningsbevaring. Derfor er det bedre, at vi fortsætter hver for sig, men beholder det gode samarbejde og den unikke viden og ekspertise, som ligger i Center for Bygningsbevaring, udtaler administrerende direktør i WSP, Per Christensen.

Center for Bygningsbevaring vil fortsætte deres mangeårige arbejde med kerneområderne, som er kursus, formidling om traditionelle håndværk og materialer samt restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger.

LÆS OGSÅ: INGEN ALTANER PÅ STAUNINGS GAMLE BYHUS I DEN SORTE FIRKANT

Centeret rådgiver eksempelvis ejere af fredede ejendomme i nænsom istandsættelse med traditionelle materialer og metoder, ejere af bevaringsværdige ejendomme med istandsættelsesprojekter, der fastholder bevaringsværdierne, og kommuner med udpegning af bevaringsværdige bygninger.

Medarbejdere bliver ejere

Fem medarbejdere er gået sammen om at overtage og drive Center for Bygningsbevaring fremover med en klar vision om at styrke centerets position inden for den byggede kulturarv.

– Ud over vores eksisterende fokusområder, så har vi tillige et stort ønske om at kunne dele mere ud af vores viden, indgå i forskningsprojekter samt formidle god vedligeholdelsespraksis til almindelige husejere, siger Anne Lindegaard, der har været en del af centeret i 30 år.

LÆS OGSÅ: NY PLAN SKAL SIKRE HOLBÆKHUS VED OMDANNELSE TIL BOLIGER

I en rådgivningsverden hvor tendensen går mod, at arkitekttegnestuer opkøbes af større ingeniørvirksomheder, ser vi her det modsatte, hvor medarbejderne er gået sammen om at blive skilt ud som en selvstændig enhed.

– Center for Bygningsbevaring udfylder en vigtig rolle i forhold til at passe på vores byggede kulturarv, så jeg er meget glad for denne løsning, der gør, at teamet kan fortsætte deres arbejde. Vi ønsker dem alt godt og ser frem til fortsat at arbejde sammen på spændende projekter og drage nytte af hinandens kompetencer, siger Per Christensen.