7-Eleven vil åbne flere butikker efter rekordår

Efter rekord i omsætningen i 2022 melder 7-Eleven ud, at kæden vil åbne flere butikker ved trafikknudepunkter i hele Danmark.

Trods store globale udfordringer blev 2022 endnu et godt år for 7-Eleven i Danmark, der satte omsætningsrekord med over 2,5 milliarder kroner. Det skriver butikskæden i en pressemeddelelse.

– Det er en historisk høj omsætning, der sætter en ny milepæl for os. Og det skaber et tilfredsstillende resultat i et år, der har været præget af en lang række udfordringer, siger Jesper Østergaard, administrerende direktør i 7-Eleven, Reitan Convenience Danmark.

7-Eleven Danmark blev desuden i sommeren 2022 ramt af et cyber-attack, der lukkede alle kædens butikker i en kort periode. Heldigvis kunne butikkerne genåbne efter cirka 48 timer.

Alligevel præsterede selskabet at etablere en række markante nye butikker på Kongens Nytorv i København, Frederiksberg, Regionshospitalet Gødstrup ved Herning, Aalborg Universitetshospital samt to butikker i Københavns lufthavn. Den ene ubemandet i pier A. Den anden i afgangshallen i terminal 2.

Københavns lufthavn har i høj grad præget 2022 hos 7-Eleven, som vandt et udbud, der fuldt implementeret betyder, at selskabet vil drive 11 fysiske 7-Eleven butikker samt 89 vending machines under navnet 7-Eleven GO. Dertil kommer en Caffeine Cafe i ankomstområdet i terminal 3.

– Vi vil fortsætte vores ekspansion og etablere flere butikker på trafikknudepunkter i hele landet med et særligt fokus på hospitaler, hvor vi er blevet taget rigtig godt imod af kunderne, som både er besøgende, patienter og personale, siger Jesper Østergaard, der melder om et øget udbud på bæredygtige produkter i butikkerne.

Reitan Convenience Denmark, som er en del af det norske Reitan Retail – og en del af Reitan, har licens og rettigheden til 7-Eleven konceptet på det danske marked.

Selskabet fik i 2022 et overskud på 57 millioner kroner mod et overskud på 52 millioner kroner året før. Før skat lød resultatet i 2022 på 72,5 millioner kroner mod 70,7 millioner kroner året før. Ledelsen forventer et netto resultat i 2023 på cirka 75 millioner kroner.

Den første 7-Eleven butik i Danmark åbnede i 1993 på Trianglen i København, og i dag er der 185 7-Eleven butikker fordelt over hele landet.