Fra venstre Kjeld (butikschef i Brønshøj), Peter og Tanja (direktør i Mosaikhjørnet). Foto: PR.
Fra venstre Kjeld (butikschef i Brønshøj), Peter og Tanja (direktør i Mosaikhjørnet). Foto: PR.

Hvert år uddeler Dansk Industri (DI) og HK Handel Årets Fagprøvepris for detailuddannelsen til en elev, der har bestået fagprøven på Handelsuddannelsen med et originalt og flot resultat. Prisen har til formål at gøre opmærksom på de mange muligheder inden for detailuddannelsen, og i år løb Peter André Søndergaard Pedersen, som har haft sin læretid hos flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet, med prisen. Han blev efterfølgende belønnet med en fuldtidsansættelse som salgsassistent i selvsamme virksomhed og kan nu kigge tilbage på det første halve år som færdiguddannet.

– Der er ingen tvivl om, at jeg er endt på den helt rette hylde her hos Mosaikhjørnet, og derfor kunne jeg heller ikke takke nej til tilbuddet om en fastansættelse. Men det var egentlig aldrig givet, at jeg skulle tilbage til skolebænken. Jeg har nemlig altid haft krudt i røven, og derfor tog det også lidt tid at finde min egen karrievej, som ikke indebar lange og stillesiddende skoledage, forklarer Peter André Søndergaard Pedersen.

Peter André Søndergaard Pedersens rejse mod sit første voksenjob har derved ikke indeholdt studenterhue og universitetsuddannelse, som mange unge vælger i dag. I stedet viste det sig, at en erhvervsuddannelse, som er en kombination af en række undervisningsforløb og praktik hos lærestedet, var det helt rette valg – og det er man glade for hos Peter André Søndergaard Pedersens lærested, Mosaikhjørnet.

– De seneste år har der været en tendens til, at mange unge mennesker vælger en længerevarende uddannelse på eksempelvis universitetet, men denne udvikling betyder, at der kommer til at mangle utroligt mange faglærte i fremtiden. Derfor er det også positivt, at Dansk Industri og HK Handel sætter fokus på mulighederne ved andre uddannelser og ikke mindst fremhæver en række rollemodeller gennem lærlingeprisen, siger Mosaikhjørnets direktør, Tanja Foged.

– I den forbindelse er vi naturligvis meget stolte af Peter, og de resultater han har opnået i sin læretid og til fagprøven. Hos Mosaikhjørnet har vi forsøgt at sammensætte Peters elevforløb, så han allerede tidligt i processen fik tildelt en masse ansvar samtidig med en bred viden om flisebranchen, farvesammensætning og de enkelte produkter, som han ikke på samme måde kunne lære gennem sit skoleforløb.

Åben overfor at lære noget nyt hver dag

Peter André Søndergaard Pedersen har således det seneste halve år for alvor fået mulighed for at nørde de forskellige fliseprodukter og deres egenskaber, så han kan yde den bedste service og hjælpe kunderne med at finde frem til præcis den løsning, de søger.

– Jeg tror, at alle hos Mosaikhjørnet har det til fælles, at vi er drevet af lysten og passionen til at inspirere vores kunder, og vise de mange forskellige flisemuligheder der findes. For at det kan lade sig at gøre, skal vi hele tiden have den nyeste viden på området. Det betyder også, at når man arbejder i flisebranchen, skal du være åben overfor at lære noget nyt hver dag, også selv om du har fået papir på, at du er færdiguddannet – og lige præcis dette tiltaler mig utroligt meget, for så bliver der stillet krav til, at jeg løbende udvikler mig, afslutter Peter André Søndergaard Pedersen.