Alfa Development, som for en måned siden skiftede navn fra ELF Development, har netop offentliggjort årsrapporten for 2021, der bød på endnu et overskud. Ejendomsudvikleren, som ligeledes besidder en portefølje af investeringsejendomme, kom ud af 2021 med et resultat før skat på 209 millioner kroner mod 215 millioner kroner i 2020. I en pressemeddelelse betegnes 2021 som et tilfredsstillende år med høj aktivitet. Omsætningen landede i 2021 på 605 millioner kroner mod 692 millioner kroner året før.

Koncernen solgte i 2021 investeringsejendomme for 1,07 milliarder kroner og købte ejendomme til udvikling i Glostrup og Herlev. Årets nettoresultat blev godt 152 millioner kroner mod 158 millioner kroner året får, og egenkapitalen steg i 2021 med 18 procent til 1,07 milliarder kroner, svarende til en soliditet på 48 procent.

– Jeg er meget stolt af, at vi igen i år, som et resultat af et solidt fundament og stærkt teamwork, leverer et tilfredsstillende resultat. På trods af endnu et år præget af pandemiens følger, har alle ydet en ekstraordinær indsats for at sikre salget af tre porteføljeejendomme og samtlige ejerboliger i produktion med aflevering i 2022, siger administrerende direktør i Alfa Development, Jan Kristensen.

Forventninger til de kommende år

Alfa Development fortsætter sit strategiske arbejde mod en langsigtet tilstedeværelse i Storkøbenhavn og Aarhus, hvor virksomheden allerede har købt et større landområde ved Brendstrup til boligudvikling. Efter sidste år at have foretaget betydelige frasalg af investeringsejendomme og været tilbageholdende med opkøb af jord, henset de høje priser, har Alfa Development en forventning om, at det kommende år vil byde på interessante opkøbsmuligheder, fremgår det af meddelelsen.

– På trods af et generelt udfordret ejendomsmarked, er vi aktivt i markedet for at købe jord, byggeretter og investeringsejendomme med udviklingspotentiale med henblik på udvikling og salg af bæredygtige boliger, siger Jan Kristensen.

Alfa Development i samarbejde med DGNB-styringsplatform

I 2021 indgik Alfa Development et samarbejde med den digitale DGNB-styringsplatform Frame, der sikrer, at alle projekter fremover monitoreres og dokumenteres, ligesom bæredygtighedstiltag defineres og prioriteres. Målsætningen er, at alle lejeboliger efterlever kravene til både DGNB Guld, ligesom alle projekter som minimum skal overholde EUs frivillige bæredygtighedsklasse.

Med henblik på at skabe de optimale rammer for vækst og trivsel omdannede Alfa Development i 2021 kontorejendommen på Knud Højgaards Vej i Søborg til nyt domicil for koncernen.

Ejendommen er er blandt de første 10 ejendomme i Danmark, som er indstillet til en DGNB Guld-certificering i drift. I tillæg til dette igangsatte udvikleren i 2021 byggeriet af det DGNB-præcertificerede boligkoncept Living By Alfa i IrmaByen.

Med en ambition om at bidrage til en transformation i branchen mod mere bæredygtige og kundeorienterede løsninger, etablerede koncernen søsterselskabet Alfa Venture ApS i 2021 med en målsætning om at investere omkring 150 millioner kroner i start-up virksomheder inden for ejendomsbranchen.