Alment boligprojekt til over 190 millioner i Roskilde er godkendt

Projektet med 77 boliger omfatter både etagebofællesskaber, åbne kunstnerboliger og lejligheder til singler, unge, familier og seniorer.

Kort før jul godkendte byrådet i Roskilde økonomien i et boligprojekt, som Boligselskabet Sjælland i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten og Wissenberg står bag i forbindelse med omdannelsen af Sankt Hans.

I helhedsplanen for omdannelsen af det gamle psykiatrihospital er der lagt op til, at der i alt skal etableres 35.000 kvadratmeter almene boliger, ejerboliger og private lejeboliger.

– Vi har før vist, at vi kan gøre en forskel og være en aktiv spiller, når det handler om at skabe blandede bydele og attraktive boliger i attraktive områder. Det kommer vi også til at gøre på Sankt Hans, udtalte boligselskabets direktør, Troels Riis Poulsen, da projektet blev præsenteret i juni 2023.

Boligselskabet Sjællands projekt omfatter 77 almene familieboliger på mellem 52 og 115 kvadratmeter og med mellem et og tre værelser i ny afdeling Østerhus.

De eksisterende bygninger, Østerhus og Sønderhus, ombygges, hvilket i alt løber op i knap 192 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: STOR MANGEL PÅ SMÅ BOLIGER I ROSKILDE

Sønderhus indrettes med 24 boliger som enten ét samlet eller flere individuelle etagebofællesskaber til både singler, unge, familier og seniorer. Østerhus indrettes med 53 boliger af varierende størrelse. I tagrummet i Østerhus indrettes åbne kunstnerboliger, og i Sønderhus indgår tagrum i to-etagers boliger.

I bygningernes kælderetager etableres beboernes depotrum, cykelparkering, vaskeri og fælleslokaler.

I Sønderhus er det på sigt meningen, at beboerne skal beslutte, hvem der flytter ind i bofællesskaberne på baggrund af kriterierne “engagement” og “kreativitet” samt mangfoldighed i forhold til alder og familieforhold.

Roskilde Kommune købte tilbage i 2020 Sankt Hans af Region Hovedstaden for 105 millioner kroner. Eftersom regionen ikke har fraflyttet fjordhuset inden for en tidsfrist, der blev aftalt i købsaftalen, er købsprisen efterfølgende faldet til 85 millioner kroner.

Månedlig husleje

Der etableres i alt 77 boliger, hvoraf 15 bliver billige boliger med særligt statsligt etableringstilskud.

Boligstørrelse
Månedlig leje eksklusive forbrug
(Billig bolig) 52 kvadratmeter
5.404 kroner
71 kvadratmeter
8.366 kroner
99 kvadratmeter
11.666 kroner
114 kvadratmeter
13.433 kroner


Kilde: Roskilde Kommune.