NRE Denmark har bygget de nye boliger i Carolinelunden i Kanalbyen i Fredericia for AP Pension. Boligprojektet er tegnet af Arkitema. Foto: PR.
NRE Denmark har bygget de nye boliger i Carolinelunden i Kanalbyen i Fredericia for AP Pension. Boligprojektet er tegnet af Arkitema. Foto: PR.

Fredericia er blevet 143 boliger rigere. NRE Denmark har afleveret sidste halvdel af boligerne i Carolinelunden i Kanalbyen til AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme. Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

Bebyggelsen omfatter 128 lejligheder, 10 rækkehuse og fem byhuse i to etager. Lejlighederne er blevet opført med stor variation i størrelserne fra 45-125 kvadratmeter. De svanemærkede boliger er fordelt på to byggefelter, som AP Ejendomme har købt af af Realdania By & Byg og Fredericia Kommune, der står bag selskabet, som udvikler Kanalbyen.

Byggeriet blev sat i gang i 2021, og den første halvdel af boligerne blev afleveret i februar i år. De sidste 71 boliger er nu blevet afleveret.

– Vi er særdeles tilfredse med det arbejde, som NRE Denmark har leveret med Carolinelunden. Projektet lever til fulde op til de forventninger, vi havde, inden vi satte spaden i jorden til byggeriet, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

– Boligerne har en helt perfekt placering i forhold til Fredericias byliv og udsigten til Lillebælt.

LÆS OGSÅ: SÅ MANGE BOR DER I KANALBYEN I FREDERICIA

AP Ejendomme melder om stor interesse for boligerne, hvor 67 ud af de 72 boliger i første etape er lejet ud, mens 23 af de netop afleverede boliger er lejet ud, og yderligere ni af de ledige er reserverede.

– Der er en meget stor interesse for Carolinelunden, som er et boligprojekt, der appellerer til mange forskellige borgere i alle aldersgrupper. Med de mange, som allerede er flyttet ind i første etape, er vi ikke i tvivl om, at vi nok også skal få udlejet de resterende boliger. Den store interesse for projektet er med til at gøre Carolinelunden til en investering, som vi er meget tilfredse med, at vi foretog, siger Peter Olsson om Carolinelunden, der er tegnet af Arkitema.

Totalentreprenøren NRE Denmark udtrykker også stor tilfredshed med den vellykkede aflevering af Carolinelunden til AP Ejendomme.

– Vi er glade for, at vi sammen med AP Ejendomme nu har realiseret boligprojektet i Carolinelunden. Vi har gennem hele projektet haft et godt samarbejde med AP Ejendomme, som nu har udmøntet sig i 143 flotte og varierede boliger. Opførelsen af projektet er forløbet helt efter planen, og vores håndværkere har leveret et godt slutprodukt, som vi kan være stolte af, siger Jonas Lerud Vedel Stamp, projektchef i NRE Denmark.

Kanalbyen vil fuldt udviklet strække sig over 20 hektar og rumme omkring 2.800 arbejdspladser og 1.200 boliger. Bag udviklingen står partnerskabet Kanalbyen i Fredericia P/S, som ejes af Realdania By & Byg og Fredericia Kommune.

De første beboere flyttede ind i 2017, men bydelen skal fortsat udvikles over de kommende 10-15 år.