Arkitekt Jens Bertelsen starter ny tegnestue

Efter Over Byen Arkitekters overtagelse af Bertelsen & Scheving fortsatte arkitekt Jens Bertelsen i tegnestuen, men nu genåbner han sit eget arkitektfirma.

For et års tid siden blev Bertelsen & Scheving sammenlagt med Over Byen Arkitekter.

Arkitekt Jens Bertelsen fortsatte i den samlede tegnestue, men nu genåbner han sin tegnestue Arkitekt Bertelsen, der har fokus på restaurering og transformation af arkitektonisk kulturarv. Det fremgår af en pressemeddelelse.

“Tegnestuen arbejder med at skabe værdi ved at analysere, skitsere, redigere og udvikle kulturarven til at blive en levende og aktiv del af vores hverdag”, lyder det i meddelelsen.

Så sent som i marts 2023 modtog Jens Bertelsen Akademirådets Eckersberg Medalje for sit unikke arbejde med både restaurering af fredede og bevaringsværdige ejendomme og nybyggeri i historiske omgivelser.

I årene 2007-2022 opbyggede han tegnestuen Bertelsen & Scheving Arkitekter til en markant virksomhed med 25 medarbejdere. Et år efter sammenlægningen med Over Byen Arkitekter er han nu tilbage i sit eget faglige fokusområde.

Om arkitekt Jens Bertelsen

Jens Bertelsens samarbejdsevner har betydet en række notable positioner og anerkendelser som blandt andet:

  • Kongelig bygningsinspektør for inspektorat 3 & 4, der blandt andet omfatter Amalienborg, Christiansborg Slot, Fredensborg Slot.

  • Medlem af Akademirådet.

  • Fagdommer for Arkitektforeningen.

  • Censor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

  • Præmieret for projekter som blandt andet Kaperstalden i Dyrehaven, ombygning af Folketeatrets foyer, boderne ved Enghave Park.

  • Tildeling af Eckersberg medaljen (2023) og Knud V. Engelhardts Mindelegat (2001).