Udviklingen af slagterigrunden i Faaborg er ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune et af signaturprojekterne i realiseringen af kommunens udviklingsstrategi.
Efter mere end 120 år med slagteri lukkede Tulip i 2016 ned for produktionen på havnearealerne i Faaborg.
Gennem tre-fire år forsøgte kommunen uden held at sælge grunden, hvor der ikke må bygges boliger, til private udviklere.
I stedet skal ejendommen omdannes til et kulturelt og gastronomiske samlingssted med kultur- og bæredygtighedsevents, maritime og gastronomiske workshops, foreningsaktiviteter og pop-up marked.
På et møde i kommunalbestyrelsen den 7. februar blev det derfor endeligt besluttet, at ejendommen overdrages vederlagsfrit til en ejendomsfond, når den er stiftet.
Kommunalbestyrelsen og Realdania havde forinden udpeget de første bestyrelsesmedlemmer til to fonde – ejendomsfonden og Fonden Slagteribygningen.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.
Gyrithe Saltorp er blandt de udvalgte bestyrelsesmedlemmer, og hun forventes at blive formand i ejendomsfonden, der overtager slagteribygningen og har ansvaret for den fysiske transformation af bygningen – herunder økonomi og proces.
Læs også: Boligprojekt midt i Ringe er godkendt
Gyrithe Saltorp har blandt andet været administrerende direktør hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og før det var hun direktør hos Bygningsstyrelsen.
– At få mulighed for at bidrage til udviklingen af Slagteribygningen er en drømmeopgave for mig. Det bliver en utrolig spændende opgave at skabe et kraftcenter, som skal være fleksibelt, mest muligt bæredygtigt og omfavne både det historiske og fremtidens udvikling af Faaborg og hele Sydfyn, udtaler hun.
Derudover er kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Helle Vibeke Carstensen blevet udpeget som bestyrelsesmedlem til ejendomsfonden. Og hos Realdania, der har støttet transformationen af Slagteribygningen med 60 millioner kroner, har man ligeledes udpeget et bestyrelsesmedlem – programchef Stine Lea Jacobi.
Fonden Slagteribygningen overtager udviklingsopgaven i forhold til indhold og aktiviteter i bygningen. De har ansvar for at etablere partnerskaber og samarbejder med forskellige relevante aktører og skal frem mod åbningen afholde midlertidige aktiviteter, der bidrager til udviklingen af bygningen.
Her er Kim Munk, tidligere direktør for Løgismose Food, blevet udvalgt som bestyrelsesmedlem, og det forventes, at han bliver formand.
Herudover er Pelle Øby Andersen, administrerende direktør hos Food Organisation of Denmark, blevet valgt til Fonden Slagteribygningen.
De to fonde vil komme til at samarbejde tæt igennem udviklingsårene 2024-26.
Der er ved at blive udarbejdet et program til en arkitektkonkurrence parallelt med etableringen af fondsbestyrelserne. Ejendomsfonden er således bygherre og modtager af fondsmidler i projektet.