Beskæftigelsesministeren på besøg hos Outline Vinduer i Farsø

I løbet af de seneste 10 år har Outline Vinduer i Farsø haft hundredvis af borgere igennem virksomhedens særlige koncept Outline Plus. Konceptet skal hjælpe borgere uden tilknytning til arbejdsmarkedet.

Mandag var beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på besøg hos vinduesproducenten for at høre mere om de gode erfaringer med at hjælpe blandt andre langtidsledige. Det skriver vinduesproducenten i en pressemeddelelse.

Siden 2011 har vinduesproducenten hjulpet hundredvis af borgere uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er eksempelvis borgere, der er langtidsledige og modtagere af kontanthjælp, sygedagpenge eller integrationsydelse. Igennem praktikforløb og opkvalificering via den såkaldte Outline Plus-afdeling kan borgere komme i job, få afklaret deres arbejdsevne eller noget helt tredje.

– Dét at komme ud i en virksomhed og få arbejdet i hænderne på en måde, der er tilpasset individuelt gør, at vi som virksomhed kan hjælpe og rumme hver enkelt bedst muligt, udtaler Lars Bech, der er projektkoordinator i Outline Plus.

Outline Plus er et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og Outline Vinduer, og alene i 2022 har 83 borgere været i forløb hos Outline Plus.

Erfaringerne fra arbejdet med at hjælpe borgere uden tilknytning til arbejdsmarkedet var også omdrejningspunktet for beskæftigelsesministerens besøg mandag.

– Det har været givende at høre om, hvordan de har formået at give – ikke bare unge mennesker – men mange forskellige udsatte borgere – noget at stå op til om morgenen, udtaler Ane Halsboe-Jørgensen.

Et praktikforløb i Outline Plus er tilpasset den enkelte borger, hvor unge eksempelvis kan bruge Plus-afdelingen som et springbræt til at komme i arbejde, og hvor borgere efter lang tids sygdom kan få afprøvet, hvor meget og hvilken type arbejde, de trives med.

Outline Plus har i gennemsnit 80 borgere igennem afdelingen om året. Det er ikke alle, der ansættes efterfølgende hos Outline Vinduer, men det er heller ikke målet, forklarer Lars Bech.

– For nogle giver det mening med et job hos os, for andre er et job i en anden virksomhed mere relevant, og for andre igen er det ikke realistisk med et job. Det handler om at tage udgangspunkt i den enkelte med blik for både styrker og udfordringer og på den måde finde frem til den bedste løsning, siger han.