Ejendommen Vorsøhus på Fredrik Bajers Gade 18-26 i Horsens er blevet solgt til udlandsdansker. Foto: Nordicals.
Ejendommen Vorsøhus på Fredrik Bajers Gade 18-26 i Horsens er blevet solgt til udlandsdansker. Foto: Nordicals.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Nordicals Horsens har netop formidlet endnu en markant ejendomshandel. Denne gang drejer det sig om en godt 2.360 kvadratmeter stor boligejendom midt i Horsens.

Det skriver erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Ejendommen Vorsøhus på Fredrik Bajers Gade 18-26 er opført i 1961 har et beboelsesareal på lidt over 2.240 kvadratmeter fordelt på 29 lejligheder. Dertil kommer to erhvervslejemål på samlet 120 kvadratmeter, ligesom ejendommen råder over i alt seks garager og 29 parkeringspladser.

Bag opkøbet af Vorsøhus, som var udbudt til 30 millioner kroner, står udenlandsdansker, som ser attraktivt investeringspotentiale i den velbevarede ejendom.

Nordicals oplyser, at køberen ønsker at være anonym, og erhvervsmæglerkæden kan heller ikke løfte sløret for salgsprisen i forbindelse med handlen, som ikke er tinglyst.

– Køber, som oprindeligt kommer for området, forelskede sig i ejendommen og slog til, fortæller partner og erhvervsmægler Nikolai Høgh fra Nordicals Horsens.

Læs også: Rådhus i Horsens omdannes til hotel

Det er boligaktieselskabet Vorsøhus A/S, som ifølge Nordicals strukturelt minder om en andelsboligforening, der har solgt Vorsøhus.

– Boligaktieejerne kunne se en række fordele ved at sælge ejendommen, herunder at kunne få frigjort kapital og samtidig at kunne blive boende med en relativ lav husleje, forklarer Nikolai Høgh.

Arbejder på salg af andelsboligejendom

Så sent som i 2022 formidlede Nordicals Horsens salget af boligejendommen Søndermarkshus på Fredrik Bajers Gade 16, som er naboejendommen til Vorsøhus.

I det hele taget har erhvervsmæglerforretningen de senere år formidlet en række salg af boligejendomme ejet af enten et ejendomsaktieselskab eller en andelsboligforening.

– Vi arbejder aktuelt på endnu en spændende sag, hvor vi er blevet betroet opgaven med at sælge en 1.840 kvadratmeter stor andelsboligejendom med 16 lejligheder i Horsens, oplyser Nikolai Høgh.