I et usikkert boligmarked formåede Danmarks største lejeboligportal BoligPortal at løfte omsætningen med 11 procent til 93 millioner kroner. I 2022 formidlede platformen mere end 115.000 lejeboliger. Væksten drives i stigende grad af nye produkter og services til udlejere, skriver portalen i en pressemeddelelse.

Ifølge BoligPortal var boligmarkedet i andet halvår af 2022 præget af uro, som blandt andet medførte færre flytninger. Alligevel nåede antallet af underskrevne lejekontrakter og flytterapporter et rekordhøjt niveau.

– Jeg er stolt af det år, vi har leveret. Vi flytter flest mennesker i Danmark, og vi kigger ind i en fremtid, hvor jeg fremskriver, at endnu flere vil tilvælge lejeboliger. Samtidig er vi bevidste om, at vi skal udvikle nye services til platformen. Vi lancerer løbende nye dataprodukter og digitale services som vores digitale lejekontrakt, flyttesyn og andre værktøjer, der skaber tryghed for lejerne og mindsker administration for udlejerne. På den måde skaber vi stor værdi i markedet og bidrager til vækst nu og i fremtiden, udtaler Anders Hyldborg, administrerende direktør i BoligPortal, i meddelelsen.

I starten af 2022 købte BoligPortal aktiemajoriteten (51 procent) i anpartsselskabet Boligmanager, der udvikler softwareløsninger som kontrakter, opkrævninger, forbrugsregnskaber til ejendomsadministration. Løsningerne skal mindske udlejeres administrative byrder, give nye indsigter og øge rentabiliteten.

Købet var et vigtigt skridt i BoligPortals transformation til en bredt favnende lejeboligplatform.

– Vi har fået integreret Boligmanager godt, og vi kommer til at satse endnu mere på udviklingen af det nye forretningsben. Der ligger et kæmpe potentiale i de større professionelle udlejere, som efterspørger digitale løsninger, der styrker deres forretning og maksimerer deres udbytte, udtaler Anders Hyldborg.

Nye forretningsområder skal drive væksten

BoligPortal forventer, at væksten i 2023 drives af de nye produkter og services til udlejerne. Derudover er salg af BoligPortals realtime-data til pensionsselskaber, ejendomsselskaber og finansielle institutioner et område, som Anders Hyldborg forventer stor efterspørgsel på.

– Vi har opbygget en database af mere end 20 års lejeboligdata, som hjælper ejendomsudviklere nemt og i realtid med at afklare, hvor og hvordan de skal bygge – og derigennem validere deres investeringer. Vi lan desuden hjælpe finansielle institutioner med at værdiansætte udlejningsboliger, som er særligt vigtigt i disse tider, siger Anders Hyldborg.

Om BoligPortal

BoligPortal er Danmarks største lejeboligplatform med mere end 6 millioner besøgende hvert år, og virksomheden har mere end 20 år som markedsleder bag sig. BoligPortal er et samlingspunkt for lejere og udlejere i Danmark, hvor de hjælpes sikkert i mål med boligsøgningen og udlejningsprocessen. Foruden Boligportal.dk driver virksomheden også det svenske søstersite Bostadsportal.se.

Rundt om markedspladsen har BoligPortal opbygget aktiviteter inden for opsamling og salg af markedsdata, administrationsservices til udlejere samt servicetilbud til lejere – med det formål at skabe en endnu mere komplet lejeboligplatform og sikre flere og robuste indtægtsstrømme.

BoligPortal er en del af den børsnoterede koncern North Media.

Kilde: BoligPortal.