Slagelse Boligselskab står bag projektet Knuds Have med 56 nye rækkehuse på Sverigesvej i Slagelse.
Slagelse Boligselskab står bag projektet Knuds Have med 56 nye rækkehuse på Sverigesvej i Slagelse.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

To fluer med tre smæk blev det til på et byrådsmøde i Slagelse den 24. juni, hvor i alt 67 nye almene boliger i kommunen blev godkendt.

Lokalplanen for det almene boligprojekt på Sverigesvej i Slagelse blev godkendt i marts 2024, og økonomien blev med en række forbehold godkendt i december 2023.

Slagelse Boligforening står bag projektet, der først hed Teglkuberne. Projektet blev nedskaleret og omdøbt til Trækuberne, og nu har det igen fået et nyt navn: Knuds Have.

Projektet er således opkaldt efter boligselskabets mangeårige direktør Knud Glavind, som gik bort i slutningen af 2023. Han havde i flere år arbejdet aktivt for en realisering af projektet.

På byrådsmødet blev både Slagelse Kommunes salg af grunden til boligforeningen samt økonomien i projektet godkendt i to særskilte sager på dagsordenen. Anskaffelsessummen lyder på knap 120 millioner kroner.

– Vi er glade for, at der er tale om almene boliger, så der bliver et bredt udbud her i Slagelse by, sagde medlem af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Anne Bjergvang (S), på byrådsmødet, hvor hun videre udtrykte glæde over, at en sti gennem området bliver bevaret.

I sin nuværende udforming omfatter boligprojektet 56 familieboliger. Målgrupppen for de kommende boliger vil være ansatte på Slagelse Sygehus.

Der skal bygges 32 boliger med to værelser på godt 74 kvadratmeter og en månedlig husleje på 7.315 kroner samt 12 boliger med tre værelser på godt 94 kvadratmeter og en månedlig husleje på 8.465 kroner.

Endeligt skal der bygges 12 boliger med fire værelser på godt 113 kvadratmeter og en månedlig husleje på 9.265 kroner.

Slagelse Boligselskab køber grunden, boligerne skal opføres på, af Slagelse Kommune til en pris svarende til grundkapitalen. Grundsalget er ikke momsbelagt, da salget sidestilles med salg af en ældre ejendom.

Slagelse Kommune står for nedrivningen af den oprindelige ejendom, men fundamentet bevares og sanering af fundamentet står Slagelse Boligselskab for.

Det kommende boligprojekt vil blive sendt i EU-udbud med forudgående prækvalifikation i totalentreprise.

Byggeriet forventes igangsat i foråret 2025, og 18 måneder senere skal boligerne efter planen stå klar til indflytning.

Alment boligprojekt i Bisseup

Også i Bisserup mellem Skælskør og Karrebæksminde har Slagelse Boligselskab et projekt på tegnebrættet.

Det løber op i knap 24 millioner kroner, og økonomien i det 974 kvadratmeter store projekt med navnet Bisserupgård blev ligeledes godkendt på byrådsmødet.

På en knap 5.000 kvadratmeter stor grund på Skolebakken 4 i Bisserup skal der bygges 11 almene familieboliger. På grund af bestemmelser i lokalplanen om eksisterende bevaringsværdige bygninger, stilles der særlige krav til nyt byggeri.

Projektet omfatter seks boliger med to værelser på 79 kvadratmeter og en månedlig husleje på 7.640 kroner samt fem boliger med tre værelser på 100 kvadratmeter og en månedlig husleje på 8.950 kroner.

Projektet udbydes i totalentreprise i indbudt licitation. Byggeriet i Bisserup sættes efter planen i gang i foråret 2025 med en forventet byggeperiode på cirka 12 måneder.

Boligerne i Bisserup opføres med fortrinsret for seniorer. Ifølge Slagelse Kommunes Befolkningsprognose 2024-2034 forventes aldersgruppen 60-64 år at være markant stigende frem mod 2028 og derefter svagt stigende. Aldersgruppen 65-79 år forventes at være konstant frem mod 2028 og derefter svagt stigende. Aldersgruppen +80 forventes at være stigende i hele prognoseperioden.

Det vurderes derfor, at der vil være et stigende behov for boliger forbeholdt seniorer i kommunen generelt.

Projektet i Bisserup er i øvrigt inspireret af et projekt, som Domi Bolig står bag på Tunø.