Slagelse Boligselskab står bag projektet Knuds Have med 56 nye rækkehuse på Sverigesvej i Slagelse.
Slagelse Boligselskab står bag projektet Knuds Have med 56 nye rækkehuse på Sverigesvej i Slagelse.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I december 2023 godkendte politikerne i byrådet i Slagelse økonomien i boligprojektet til 100-120 millioner kroner.

Lokalplanen for det 4.800 kvadratmeter store boligprojekt blev i samme ombæring sendt i offentlig høring, og nu er den også godkendt.

De kommende boliger skal bygges på Sverigesvej på et kommunalt ejet område, der tidligere husede den nu lukkede Hellig Anders Skole. Grunden har i mange år har ligget ubenyttet hen.

– Med denne lokalplan skabes rammen for nyt liv på grunden til gavn for naboer, til gavn for området som helhed og til gavn for kommunen, sagde formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Stine Søgaard (V), da lokalplanen blev endeligt godkendt på byrådsmødet den 18. marts.

– Boliger i to til tre etager kan bygges i den vestlige del af området, hvor tidligere bygninger forinden skal nedrives. Op til 60 boliger, som er påtænkt som lejeboliger til sygehusets ansatte. Oplagt godt set i forhold til bosætningssituationen om at få flere offentligt ansatte til at bosættes sig lokalt.

Læs også: Grønt lys til ungdomsboliger på kødkongens grund i Slagelse

Det er Slagelse Boligselskab, der står bag projektet, som oprindeligt blev introduceret som syv kuber på fire-seks etager under navnet Teglkuberne.

Siden har det dog ændret karakter, og det de 60 boliger bliver i stedet opført som rækkehuse i træ. Navnet er derfor ændret til Trækuberne.

Boligselskabet har en ambition om at genanvende de gamle fundamenter og opføre træhuse, hvor de udtjente skolebygninger i dag står.

Lokalplanen giver mulighed for at bygge i maksimalt tre etager mod vest og op til to etager mod øst. Der arbejdes med tre typer boliger med en gennemsnitsstørrelse på lige under 90 kvadratmeter.

Det forventes at byggeriet sættes i gang i april 2025.