Kvartersudvikling, bæredygtig udvikling, sundhed og trivsel er blot nogle af de temaer, der vil være i fokus, når Boligselskabet Sjælland og Roskilde Universitet (RUC) fremover skal samarbejde i en række projekter i forbindelse med alment boligbyggeri. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

På RUC er samarbejdet forankret på Institut for Mennesker og Teknologi. Instituttets forskningsmiljøer har en lang tradition for at arbejde med blandt andet by- og boligudvikling, sundhedsfremme, social innovation, vedvarende energi og miljøløsninger, skriver universitetet.

– Samarbejdet passer godt til Roskilde Universitets tværfaglige og praksisorienterede profil. Bæredygtige boliger handler om mennesker, miljø og samfund – og vi ser frem til at være med til at udvikle løsninger for gode boligmiljøer i Region Sjælland, udtaler dekan for Institut for Mennesker og Teknologi Andreas de Neergaard.

Boligselskabet Sjælland er blandt andet i gang med at udvikle et projektkatalog, som studerende på RUC vil kunne byde ind på.

– Vores hidtidige studentersamarbejder har fungeret rigtig godt, så vi ser frem til at udvide og udvikle samarbejdet med Roskilde Universitet. Vi har tidligere oplevet, hvordan de studerende har kunnet bidrage med ny viden og perspektiver via deres semesterprojekter, og samtidig får de studerende indsigt i den almene boligbranche, der kan blive deres fremtidige arbejdsplads, siger udviklingsdirektør i Boligselskabet Sjælland Francisco Ortega.

Boligselskabet Sjælland er med 12.500 boliger på det meste af Sjælland Danmarks fjerdestørste almene boligselskab.

Samarbejdsaftalen med RUC løber i første omgang i en tre-årig periode, som kan forlænges.