Afdelingschef i Dansk Byggeris juridiske afdeling Louise Dahl Krath Jensen. Foto: Ricky John Molloy.
Afdelingschef i Dansk Byggeris juridiske afdeling Louise Dahl Krath Jensen. Foto: Ricky John Molloy.

Regeringens forsamlingsforbud gælder ikke for byggepladser. Det oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. Brancheorganisationen opfordrer virksomheder og ansatte til at tage en række forholdsregler for at undgå, at medarbejdere og andre bliver udsat for smitte med coronavirus.

– Forbuddet mod at samles mere end 10 personer ved offentlige arrangementer og begivenheder trådte i kraft onsdag formiddag. Men arbejdet på landets byggepladser kan godt fortsætte. En byggeplads er ikke offentlig, derfor gælder reglen ikke her, siger afdelingschef i Dansk Byggeris juridiske afdeling Louise Dahl Krath Jensen.

Dansk Byggeri sender samtidig en indtrængende opfordring til virksomhederne.

– Vi opfordrer virksomhederne til at forsøge at efterleve 10-personersgrænsen, hvor det er muligt, for at undgå spredning af smitte. Det kan især være vigtigt at huske på, når man holder pause. Her opfordrer vi til, at man holder sine pauser forskudt og generelt indretter arbejdet, så der er god afstand mellem medarbejderne og minimum to meter, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Gode råd til at begrænse smitte

For at mindske risikoen for smitte på blandt andet byggepladser har Dansk Byggeri lavet en vejledning med en række forholdsregler.

– Her opfordrer vi blandt andet til, at man vasker hænder grundigt og spritter arbejdsredskaber og maskiner af jævnligt. Hvis et møde kan klares over telefonen eller Skype, er det helt sikkert også at foretrække. Det er også en god ide at klæde om enkeltvis, siger Louise Dahl Krath Jensen, afdelingschef i Dansk Byggeris juridiske afdeling.

Louise Dahl Krath Jensen oplever, at virksomhederne udviser stort samfundssind og i høj grad har taget forholdsreglerne til sig.

Du kan læse flere råd fra Dansk Byggeri her.