Byggesager i Hvidovre bliver for tredje år i træk behandlet hurtigere

I Hvidovre Kommune ligger den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i 2023 under servicemålene for, hvor hurtigt kommuner skal behandle byggesager.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Hvidovre Kommune har for tredje år i træk formået at forbedre den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på byggesager. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Og det gælder på alle områder, så Hvidovre nu overholder alle servicemål fra Kommunernes Landsforening (KL) for sagsbehandlingstid. På nogle områder ligger kommunen endda betydeligt under servicemålene.

Det glæder Charlotte Munch (DD), der er formand for By- og Planudvalget. Hun påpeger, at afdelingen for byggesagsbehandling har arbejdet målrettet på at nedsætte sagsbehandlingstiden.

– Vi ønsker, at vores borgere og virksomheder oplever en effektiv behandling af deres byggeansøgning, og den gode indsats fortsætter med målet om, at ingen skal vente unødvendigt længe på at få behandlet deres byggesag, siger hun.

Den gennemsnitlige svartid for byggesager i Hvidovre Kommune er faldet fra 167 dage i 2020 til kun 30 dage i 2023.

For byggesager om enfamiliehuse er sagsbehandlingstiden faldet fra 46 dage i 2022 til 31 dage i 2023 – et fald på 33 procent og et gennemsnit, der ligger under KL’s servicemål om gennemsnitligt 40 dage.

For industri- og lagerbygninger er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid faldet fra 36 dage i 2022 til 18 dage i 2023, hvilket er væsentligt under KL’s mål om et gennemsnit på 50 dage.

De forbedrede tal skyldes ifølge kommunen flere ting. I 2020 blev der tilført flere ressourcer til området, og der blev sat gang i et større arbejde med at nedbringe en byggesagspukkel, hvor flere gamle sager blev afgjort. Der er også indført en hurtig screening af indkomne ansøgninger, så ukomplicerede sager kan få tilladelse hurtigt.

Hvidovre Kommune er også i gang med at erstatte flere ældre byplanvedtægter med nye lokalplaner, som reducerer behovet for dispensationer og dermed forkorter sagsbehandlingstiderne.