Hvidovre Stadion. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Hvidovre Stadion. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Superligaklubben Hvidovre Fodbold offentliggjorde i går årsrapporten for 2023, hvor fodboldklubben kunne præsentere et overskud efter skat på godt 3 millioner kroner.

I den forbindelse oplyser klubben, at der i samarbejde med Hvidovre Kommune netop er taget initiativ til at “undersøge mulighederne for etablering dels af et nyt moderne superligastadion, dels en opgradering af klubbens eksisterende træningsfaciliteter”.

– Skal Hvidovre Fodbold fortsætte med at kunne tilbyde store fodboldoplevelser på stadion kræver dette ganske enkelt moderne og tidssvarende faciliteter – ikke kun for spillerne, men også for stadiongæsterne, fans og sponsorer, udtaler klubbens direktør Bo Tue Knudsen.

– Dette område er helt essentielt for en top 18 klub i Danmark, så initiativet med nyt stadion hilses velkommen.

Planen om et nyt stadion i Hvidovre har ligget og ulmet gennem et stykke tid. Allerede tilbage i juni 2023 kunne bestyrelsesmedlem fra HIF’s Gamle Kæmper, Klaus Moe, over for podcasten Mediano løfte noget af sløret for planerne, der kan minde lidt om modellen for udvidelsen af Lyngby Stadion. Dog lægges der op til en OPP-model.

Læs også: FC Nordsjælland vil udvide planlagt stadion i Hillerød

– Der er et konkret projekt i offentligt-privat regi, hvor man laver et ejendomsselskab. Man anvender grunden, hvor det nuværende stadion med mere ligger, og så bygger man også boliger ind i projektet, sagde han til podcast-mediet.

Tanken er, at kommunen skal stå for driften af fodboldfaciliteterne, mens eksempelvis en pensionskasse skal stå for boligerne.

En alternativ model har ifølge Mediano været udelukkende at bygge boliger på adressen, hvor det nuværende stadion ligger, for så at bygge et helt nyt stadion i Avedøre.

– Men det projekt, der er mest konkret, det handler om at blive på adressen (hvor det nuværende stadion ligger, red.), understregede Klaus Moe over for Mediano tilbage i juni.

Aktuelt har den permanente del af Hvidovre Stadion plads til 6.600 tilskuere, men for at leve op til Divisionsforeningens krav til Superligastadions er der opstillet mobile tribuner, så det 70 år gamle stadion lige nu har kapacitet til 10.000 tilskuere.

Hovedtribunen fra 1970 er stort set identisk med hovedtribunerne på de forskellige stadions i henholdsvis Gladsaxe, Valby og Vanløse, og tagkonstruktionen kan visuelt lede tankerne hen på den gamle Main Stand på Highfield Road i Coventry.

I denne sæson har Hvidovre IF indtil videre i gennemsnit haft knap 4.000 tilskuere til hver af klubbens hjemmekampe ifølge Superstats.dk.