Huscompagniet. Arkivfoto.
Huscompagniet. Arkivfoto.

En skarp og sammenhængende strategi, der bliver ført resolut ud i livet, så virksomheden succesfuldt via innovativ anvendelse af data og teknologi kan skabe vækst.

Sådan lyder den korte formel på en veldrevet virksomhed. Ti udvalgte virksomheder gør det så godt, at Deloitte nu tildeler dem prisen “Best Managed Companies 2020”.

– Vi hylder den dedikation og de evner, der skal til for at drive en virksomhed i verdensklasse. Vinderne af prisen udviser en varig vilje til transformation. De er innovative, agile og dygtige til at navigere gennem forskellige risici, udtaler partner i Deloitte Bjørn Winkler Jakobsen.

En uafhængig og kompetent jury har vurderet virksomhederne. Kravene for at deltage i konkurrencen er, at virksomheden har en omsætning på over 370 millioner kroner, flere end 50 fuldtidsansatte, hovedkontor i Danmark og er ældre end fem år. Virksomhederne bliver vurderet på deres evner inden for fire parametre: Strategi, innovation, kultur og ledelse samt økonomi.

– Vinderne er kendetegnet ved at have særdeles stærke, handlekraftige ledelser. De formulerer deres strategi klart og tydeligt og viser, at der bliver eksekveret på den, siger Christian Bamberger Bro, partner i Axcel fra juryen, som også består af professor fra CBS, Dana B. Minbaeva, samt administrerende direktør i Schouw & Co, Jens Bjerg Sørensen.

Juryen har vurderet virksomhederne før, corona-karantænen trådte i kraft og dermed sænkede efterspørgslen i samfundet.

– Alle virksomhederne kommer til at mærke effekterne af coronavirusen. Nogle mere end andre. Det, virksomheder har brug for i de her dage, er handlekraft. Og der står de vindende virksomheder alt andet lige bedre, netop fordi de er kendetegnet ved at have stærke, handlekraftige ledelser, siger Christian Bamberger Bro.

De virksomheder, der vinder titlen af at være “Best Managed Company” er undervandsteknologivirksomheden MacArtney, loftliftvirksomheden V. Guldmann, PolyTech, der er leverandør til vindindustrien, Knauf, der er totalleverandør til byggebranchen, genanvendelsesvirksomheden RGS Nordic, byggefirmaet HusCompagniet, entreprenørvirksomheden Pankas, sportsudstyrsvirksomheden Sport24, tekstilvirksomheden Beirholm Group samt transport- og logistikvirksomheden Blue Water Shipping.