CapMan køber kontorejendomme i Helsinki af Goldman Sachs og Cromwell - herunder denne ejendom på Kumpulantie 3. Foto: PR.
CapMan køber kontorejendomme i Helsinki af Goldman Sachs og Cromwell - herunder denne ejendom på Kumpulantie 3. Foto: PR.

Gennem “The CapMan Nordic Real Estate III fund” har CapMan købt fire kontorejendomme på i alt 35.000 kvadratmeter af henholdsvis Goldman Sachs Asset Management og Cromwell Property Group, fremgår det af en pressemeddelelse, der har den den nordiske ejendomsinvestor som afsender.

Ejendommene ligger i bydelene Pasila, Vallila og Kalasatama i den centrale del af Helsinki, og CapMan overtager bygningerne med henblik på at modernisere dem med blandt andet energibesparende tiltag.

– Pendlerområdet Pasila-Vallila-Kalastama er et af de største kontorknudepunkter i Helsinki, udtaler investeringsdirektør i CapMan Real Estate, Sampsa Apajalahti, i meddelelsen og peger på, at ejendommene har en god beliggenhed i forhold til blandt andet kollektive transportmuligheder.

– Når det er sagt, har mange af kontorerne i området behov for opgraderinger. Vores mål er at skabe attraktive arbejdspladser ved at modernisere lokalerne og forbedre deres energieffektivitet, udtaler Sampsa Apajalahti videre.

Fonden blevet stiftet i 2020 og har en investeringskapacitet på knap 4,2 milliarder kroner. Den er primært rettet mod kontor-, butiks- og boligejendomme i Norden.

CapMan Real Estate forvalter i øjeblikket ejendomme for omkring 30 milliarder kroner og har 60 medarbejdere med fokus på ejendomme placeret i Helsinki, Stockholm, København, Oslo og London.