Certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet. Foto: PR.
Certificering åbner nye markeder for Mosaikhjørnet. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den italienske flisekoncern Iris Ceramica Group, der blandt andet fremstiller store dele af Mosaikhjørnets fliseudvalg, har modtaget det internationale Cradle to Cradle Certified Silver-certifikat.

Administrerende direktør hos Mosaikhjørnet, Tanja Foged, forventer, at det kommer til at åbne ny markeder for Mosaikhjørnet på grund af stigende efterspørgsel på dokumentation af byggematerialers miljøhensyn. Det udtaler hun i en pressemeddelelse.

Certifikatet stiller krav blandt andet til virksomhedens fokus på cirkulær økonomi, miljø og social retfærdighed.

– Det giver eksempelvis et stort udvalg af vores produkter ekstra point i flere byggecertificeringsordninger herunder DGNB-ordningen, som nok er den mest anvendte herhjemme i Danmark. Så det giver os en enorm konkurrencefordel især ved byggerier inden for den frivillige bæredygtighedsklasse, og vi forventer, at endnu flere arkitekter, entreprenører og bygherrer fremadrettet vil kigge vores vej, udtaler Tanja Foged i pressemeddelelsen.

Hos Iris Ceramica Group glæder man sig ligeledes over certificeringen. Den har ifølge area resident manager Scandinavia, Tomaso Bergonzini, har været nogle år undervejs.

– De seneste år har vi gået benhårdt efter at sikre Cradle to Cradle-certificeringen, og det arbejde har bestået af flere sideløbende indsatser. Vi har blandt andet samarbejdet med universitetet Massachusetts Institute of Technology – bedre kendt som MIT. Vi er blandt andet en del af deres Green Future Index 2022, som er en rangering af 76 landes udvikling og bidrag til at skabe en bæredygtig fremtid, hvor Danmark faktisk ligger på andenpladsen, udtaler han.

Iris Ceramica Group står sammen med Mosaikhjørnet også bag showroomet Surface Design Studio på Store Kongensgade i hjertet af København. Showroomet slog dørene op for et år siden.

– På trods af coronapandemien og de dertilhørende restriktioner er Surface Design Studio kommet godt fra land med det forventede antal besøgende. Udover at tiltrække besøgende har showroomet også til formål at synliggøre os og Iris Ceramica Group over for en af vores vigtigste målgrupper – nemlig arkitekterne. Derfor er showroomet også bevidst placeret i Store Kongensgade, hvor flere af de store, danske arkitekthuse har adresse, udtaler Tanja Foged.