Cleantech Unicorn 1Komma5 køber Viasol

Cleantech Unicorn 1Komma5 køber solcellevirksomheden Viasol og lancerer med teknologien Heartbeat intelligent energistyring til husstande.

1Komma5 har købt Viasol for et større trecifret millionbeløb, fremgår det af en pressemeddelelse. En del af beløbet betales kontant, mens en del geninvesteres af ejerkredsen i 1Komma5.

– Vi glæder os meget over at blive en del af 1Komma5 og introducere Heartbeat i Danmark, siger Rasmus Christiansen, administrerende direktør for Viasol.

– Vi kan nu gøre op med gammel solcelleenergi og introducere ny intelligent solcelleenergi, hvor vores grønne energikilder udnyttes optimalt. Sammen står vi stærkt, og sammen kan vi revolutionere måden vi forbruger energi på i bygningsmassen og sætte et reelt aftryk til gavn for miljøet.

Købet er udtryk for en ambition om at indtage en markant position på det danske marked, og med købet introducerer 1Komma5 deres intelligente energi IoT-løsning, Heartbeat, i Danmark.

Med Heartbeat får private danskere mulighed for at deltage i energimarkederne og opnå en ekstra indtjening. Heartbeat installeres sammen med et solcelleanlæg og opkobles til husbatteri, varmepumpe og billader.

Heartbeat er koblet direkte op til elbørsen Nord Pool og kender derfor elpriserne, samtidig med at Heartbeat via vejrudsigten kan forudsige produktionen fra solcelleanlægget – for en løbende optimering af husstandens forbrug.

Automatisk udnyttelse af udsving i elpriser til gavn for forbrugerne

Det betyder, at Heartbeat automatisk kan styre, hvad der skal ske med den tilgængelige strøm fra solcelleanlægget, husbatteriet eller elnettet, når strømmen er billig og fyldt med sol- og vindenergi – og koble det til husstandens forbrug.

Herved nedbringes husstandens samlede CO2 aftryk, og husstanden kan spare mange penge på elregningen uden selv at skulle gøre noget. Heartbeat udnytter udsving i elpriser direkte til forbrugerens fordel, udsving som i stigende grad ses på det danske marked helt automatisk.

1Komma5 vil med teknologien skubbe til udbredelsen og forståelsen af, hvad man som privat kan få ud af selv at investere i grøn energi og dermed bidrage til den grønne omstilling. Integrationen af solcellepaneler, husbatterier, varmepumper og billadere igennem én samlet løsning, Heartbeat, giver kunder en omfattende intelligent energiløsning til deres husstand, som fremmer effektiv brug af energi, besparelser på elregningen og en minimering af husstandens CO2 aftryk.

Om 1Komma5

1Komma5 er grundlagt af entreprenører Philipp Schröder med en fortid hos blandt andet Tesla, Sonnen og Google. Fokus er at få skabt et grønt energiaftryk i bygningsmassen i Europa ved hjælp af solcellepaneler, husbatterier, varmepumper og ladestandere. Med kapital i ryggen fra blandt andet Porsche Ventures, Norrsken og andre prominente investorer er 1Komma5s målsætning at fremskynde den grønne omstilling i bygningsmassen og reducere afhængigheden af fossile brændstoffer. Heartbeat, deres energi IoT-løsning, giver kunder mulighed for at optimere deres brug af grønne energikilder og deltage aktivt i energimarkedet.

Om Viasol

Viasol er leverer af solcelleanlæg til private husejere og erfaring fra mere end 5.500 installerede anlæg. Med 1Komma%s opkøb er Viasol klar til at indtage det danske marked på en helt ny måde (#NewSolar) med fokus på teknologi og udvikling, der skal være med til at accelerere virksomhedens vækst betydeligt og sætte et grønt CO2-aftryk på den danske bygningsmasse.

Kilde: Viasol.