Administrerende direktør Peter Winther, Colliers.
Administrerende direktør Peter Winther, Colliers.

Colliers oplyser at en pressemeddelelse, at selskabet nu fyrer medarbejdere på grund af coronakrinsen. Seks medarbejdere er her til morgen blevet afskediget.

– Coronakrisen har på meget kort tid vendt op og ned på vores forretning. Vi gik ind i 2020 stærke i troen, med en skarp strategi og med en meget fin pipeline. Men ejendomsmarkedet har på kort tid ændret sig dramatisk, så vi var nødt til at handle nu, udtaler administrerende direktør i Colliers, Peter Winther, i meddelelsen.

– Markedet skal nok komme tilbage, men ingen ved, hvor længe det her vil stå på, og uanset hvordan vi vender og drejer det, så vil vi komme ud af 2020 med et væsentligt dårligere resultat, end vi havde forventet, siger Peter Winther.

Udover afskedigelsen af de seks medarbejdere bliver alle rekrutteringer til nye stillinger stoppet, ligesom nogle ledige stillinger, som var opstået ved frivillig fratrædelse, ikke genbesættes.

Peter Winther er ikke uberørt af situationen.

– Der var ikke noget, jeg hellere ville, end at undgå afskedigelser. Vi har vendt hver en sten for at finde alternative løsninger. Det var desværre ikke muligt, og som ansvarlig leder kan jeg ikke bare vende det blinde øje til, jeg vælger tværtimod at udvise rettidig omhu. Det er for risikabelt at vente med at reagere, og jeg skylder både vores medarbejdere og vores ejere at beskytte forretningen, siger Peter Winther.

Colliers i Danmark vil efter de gennemførte justeringer være 130 medarbejdere. Peter Winther her tidligere udtalt, at ejendomsmarkedet nok skal rette sig og det tror han fortsat på.

– Jeg er sikker på, at ejendomsmarkedet retter sig. Vi vil se en gradvis normalisering efter sommerferien og i løbet af 2021 vil vi være tilbage på det aktivitetsniveau, vi så før coronakrisen. Selvom vi er færre medarbejdere nu, så har vi stadig stærke kompetencer inden for alle forretningsområder. Vi er stadig markedsleder i Danmark, og den position agter vi at fastholde, slutter Peter Winther.