Coop lukker flere Dagli´Brugsen-butikker

Coop lukker yderligere 12 Dagli´Brugsen-butikker som følge af de stigende energipriser samt ændrede indkøbsvaner.

I slutningen af september meldte Coop ud, at fire butikker i kæden Dagli´Brugsen stod til lukning. Nu varsler dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse lukning af yderligere 12 butikker i kæden. De stigende energipriser og ændrede indkøbsvaner får skylden.

Ifølge Coop er der tale om butikker, “der i forvejen i flere år har haft det svært, og haft vigende omsætning og underskud uden udsigt til at, de kan vende udviklingen. Den nuværende situation skubber dem ud over kanten”.

De 12 butikker har en samlet omsætning på knap 130 millioner kroner, og de kommer ud af 2022 med et samlet underskud i størrelsesorden knap 15 millioner kroner, skriver Coop.

Da de samtidig har behov for betydelige investeringer i nyt inventar som køle- og frostanlæg, er det nødvendigt at lukke dem, lyder det fra dagligvarekoncernen.

– Det er med blødende hjerte, at vi har taget denne beslutning. I alle butikkerne har medarbejderne kæmpet alt, hvad de kunne, for at få det til at hænge sammen – og alle steder spiller butikkerne en vigtig rolle i de lokale samfund. Men den aktuelle krise med stærkt stigende omkostninger til el og kunderne, der flytter deres indkøb over i discountbutikker, har gjort, at det er nødvendigt at træffe denne beslutning, udtaler kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen, i meddelelsen.

De 12 butikker, der lukkes, er: Vorrevangen (Aarhus N), Jordrup, Lime, Nørhalne, Frølunde, Gandrup, Tarp, Engesvang, Kalvehave, Veflinge, Borris og Vester Åby.

Butikkerne har sidste åbningsdag fredag 24. februar 2023, skriver Coop.