Administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen. Foto: Ricky John Molloy.
Administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen. Foto: Ricky John Molloy.

Regeringens hjælpepakke, der skønnes at spænde et sikkerhedsnet for cirka 40 milliarder kroner ud under de selvstændige, bliver varmt modtaget af Dansk Byggeri.

– Vi har efterlyst hjælp til de mindste virksomheder længe, og vi vil gerne kvittere for, at de selvstændige med højst 10 medarbejdere i foreløbig tre måneder får adgang til lønkompensation på op til 23.000 kroner om måneden, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, i en pressemeddelelse.

Dansk Byggeri glæder sig også over, at der gives en hjælpende hånd med de faste udgifter til de hårdest corona-ramte brancher og virksomheder.

– Regeringen og Folketinget har vist stor handlekraft ved at sikre likviditet til erhvervslivet, bedre udlånsmuligheder for bankerne og lønkompensation for lønmodtagere. Men de små selvstændige hører til blandt de allerhårdest ramte under pandemien, så det er på høje tid med den nye hjælpepakke, siger Lars Storr-Hansen.

På denne triste baggrund glæder Dansk Byggeri sig over en livline til de små selvstændige i kølvandet på de forlængede momsfrister tidligere på ugen.

Fremryk planlagte renoveringer

Dansk Byggeri opfordrer samtidig til, at der her og nu iværksættes kreative løsninger, så det uundgåelige aktivitetsdyk i byggeriet ikke bliver mere stejlt end højst nødvendigt.

– Det offentlige kan lige så godt udnytte de tomme skoler og andre offentlige bygninger til at få fremrykket planlagte energirenoveringer og reparationer. Og det samme gælder renoveringer i den almene boligsektor, som lejerne endda selv betaler via Landsbyggefonden, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri peger også på, at det er vigtigt at sikre, at kommunerne opretholder deres behandling af byggesager, og at udbuddene ikke bliver forsinket.

Gang i væksten på den anden side af krisen

Lige så snart de mest akutte hjælpepakker, der begrænser følgerne af coronavirussen her og nu, er på plads, er det nødvendigt at se fremad. Dansk Byggeri appellerer til, at regeringen og Folketinget forberede finanspolitiske tiltag, der sikrer, at vi får gang i væksten igen på den anden side af nedlukningen.

– Dansk økonomi er lige nu begunstiget af ikke at have ubalancer af betydning, men coronakrisen kommer til at ramme hårdt, og samfundsøkonomien får brug for en kickstart bagefter, siger Lars Storr-Hansen.