De vil udvikle 190.000 kvadratmeter logistikejendomme i Bjæverskov

Stender Innovation og MG Real Estate samt Kuben Management og Sampension står bag nyt erhvervsområde med logistikejendomme i Bjæverskov.

Stender Innovation og Kuben Management har udarbejdet visionen for et nyt erhvervsområde med navnet Erhvervscenter Bjæverskov.

Det skal etableres på et 47 hektar stort areal ved Vestre Ringvej og Ringstedvej vest for Bjæverskov.

Fuldt udviklet vil det kommende erhvervsområde tæt på motorvej E20 kunne rumme næsten 190.000 kvadratmeter logistikbygninger.

Desuden skal der etableres et serviceareal, der skal betjene områdets chauffører og personale med mad, toiletfaciliteter og mulighed for tankning samt opladning af eldrevne lastbiler og personbiler.

Læs også: Nyt erhvervsområde i Bjæverskov på tegnebrættet

Stender Innovation, vil stå for udviklingen af servicearealet og det sydligste areal til transport og logistik sammen med MG Real Estate, som er kommende køber og udvikler af området. Her skal der udvikles 97.000 kvadratmeter lager- og logistikbygninger på et 197.000 kvadratmeter stort areal.

Den kommende infrastruktur vil blive lavet på baggrund af grundige analyser, lyder det fra projektudviklerne.
Den kommende infrastruktur vil blive lavet på baggrund af grundige analyser, lyder det fra projektudviklerne.

Investorerne i servicecentret vil bestå af ejerne bag de forskellige restauranter og energiselskaber eller private investorer, som udlejer ejendommene.

Kuben Management vil med Sampension som investor stå for udviklingen af de to østligste matrikler, der strækker sig over et areal på 166 kvadratmeter. Her skal der udvikles 80.000 kvadratmeter lager- og logistikbygninger.

Kuben Management har planer om, at bygge bæredygtigt logistikcenter, som blandt andet får solceller på tagfladerne.

Det store erhvervsprojekt er i overensstemmelse med Køge Kommunes gældende kommuneplan for området, men det kræver en ny lokalplan.