Rikke Lykke, koncernchef, DEAS Group. Foto: Claus Sall.
Rikke Lykke, koncernchef, DEAS Group. Foto: Claus Sall.

DEAS Group bliver med købet af IQ Energy Nordic eneleverandør i Norden af et system, der giver ejendommens ejere mulighed for at overvåge alle energiforbrugsenheder i de enkelte ejendomme. Dette giver mulighed for at overvåde el, vand, varme og gas-forbrug i den enkelte ejendom og dermed mulighed for at optimere, skriver DEAS i en pressemeddelelse.

Samtidig gør metoden det muligt for ejendommens ejere/investorer at overholde gældende regler for rapportering af energiforbrug på tværs af Norden, understreger DEAS Group.

DEAS Group har allerede en bæredygtighedsafdeling i Norden med knap 30 ansatte, som løbende rådgiver og udfører opgaver i den af DEAS Groups forvaltede ejendomsportefølje på 290 milliarder kroner. Med tilføjelsen af IQ Energy Nordic vil DEAS Group styrke den grønne strategi, som koncernchef Rikke Lykke lancerede ved sin tiltrædelse tilbage i august 2021.

IQ Energy Nordic vil blive inkorporeret i DEAS Groups bæredygtighedsservicekatalog og blive en integreret del af DEAS Groups rådgivning.

– Vi arbejder hele tiden på at undersøge, hvilke behov der vil opstå i fremtiden, både på ejer- og lejersiden. Vi ønsker at bistå vores investorer og lejere med at opfylde de bæredygtighedskrav, der kommer, ikke bare i år, men også i fremtiden, udtaler Rikke Lykke i meddelelsen.

– IQ Energy Nordic har fokuseret på salg af systemet og rådgivning omkring energioptimering baseret på data fra systemet. De har ikke tilbudt mange af de omkringliggende services inden for bæredygtighed, og derfor passer det rigtig godt ind i DEAS Groups regi. Jeg forudser mange synergier, hvor vi kan udbrede softwaren til ejendomsbranchen.

IQ Energy Nordic er stiftet af de nu tidligere ejere Frank Schyberg og Jesper Kjærulff.

Energy Management Systemet Eniscope bliver i dag brugt i mere end 40 lande og har hidtil i Norden været brugt i brancher som detailhandel, industri og kommuner, hvor kunderne blandt andet er 7-Eleven, Meny, Spar, og Novozymes. Denne gren kommer til at fortsætte i eget spor uden for DEAS Group.

DEAS Group har erhvervet IQ Energy Nordic for et hemmeligt tocifret millionbeløb.

IQ Energy Nordic blev i 2022 ”Partner of the Year” blandt over 100 forhandlere af Eniscope i verden og kan desuden bryste sig af at være blevet udnævnt til Børsen Gazelle-virksomhed i 2017, 2018, 2019 og 2020.