Administrerende direktør Morten Stahlschmidt, Dominia. Foto: Marie Louise Munkegaard.
Administrerende direktør Morten Stahlschmidt, Dominia. Foto: Marie Louise Munkegaard.

Omsætningen har over de seneste år været stødt stigende hos Dominia Rådgivende Ingeniører. De seneste årsregnskabers resultater har også fortalt en historie om, at der har været udfordringer med driftsomkostninger, som gik den forkerte vej. Den tendens er vendt med det nye årsregnskab for 2022. Det skriver den rådgivende ingeniørvirksomhed i en pressemeddelelse.

– Dominia har været igennem en forandringstid fra en mindre ”familiestørrelse” virksomhed med fokus inden for det almene og kommunale byggeri til en større virksomhed med flere markedssegmenter. Nu kan vi se, at vi begynder at høste frugterne af alt vores udviklingsarbejde, og det er vi rigtig stolte over, udtaler administrerende direktør Morten Stahlschmidt i meddelelsen.

Dominia har gennem de sidste år arbejdet fokuseret på at udvikle tilstedeværelsen i flere markedssegmenter, så aktiviteterne fordeles i følgende kundegrupper: almene boligselskaber, strategisk partnerskab (TRUST), Kommuner (primært skoler og daginstitutioner), professionelle private aktører (erhverv og boliger) samt totalentreprenører.

Erfaringen fra det almene tager virksomheden med sig ind i de øvrige markeder, fortæller Morten Stahlschmidt.

– Fra det almene er vi specialiseret i noget af det allersværeste: at bygge attraktive, gode og sunde byggerier indenfor et stramt budget. Den disciplin kan det private og totalentreprenører se en stor fordel i, og vi har efterhånden oparbejdet nogle gode samarbejder med private bygherrer, der ønsker kvalitet for færre kroner.

Færre spildprocesser, flere solide projekter

For at kunne agere i en ny branchevirkelighed har Dominia arbejdet intensivt på at udvikle sine interne processer og værktøjer. Målet er projektleverancer til aftalt tid, budget og kvalitet i en sund, effektiv drift med god kontraktstyring.

– Vores fokus i året har været – og er stadig – at udvikle samarbejde og kvalitet via en høj forståelse for projektets processer og faglige forudsætninger allerede på et tidligt stade. Vi har store forventninger til, at det kan nedbringe spildprocesser og bidrage til at skabe solide projekter, og herved gøre os mere attraktive for vores samarbejdspartnere, fortæller Morten Stahlschmidt.

Årets resultat efter skat udgør 5,4 millioner kroner mod et underskud på -54.734 sidste år. Bruttofortjenesten lyder i 2022 på 64,1 millioner kroner mod knap 55,2 millioner kroner i 2021. Virksomheden har en egenkapital på 9,1 millioner kroner og en balancesum på 45,4 millioner kroner.

Likviditetsgraden lyder i 2022 på godt 183 procent, soliditetsgraden på godt 20 procent, og egenkapitalforrentningen var på knap 84 procent.