Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed EDC Poul Erik Bech koncernen realiserede i 2021 et rekordår med et overskud på 151 millioner kroner før skat, hvilket er en stigning på 31 procent i forhold til 2020, som også var rekordår. Resultatet efter skat blev på 121 millioner kroner. Samtidig rundede omsætningen 608 millioner kroner, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til året før. Især erhvervsdelen har fået en flot fremgang i 2021.

Resultatet betegnes af ledelsen som yderst tilfredsstillende, skriver ejendomsmæglerkæden med 19 erhvervscentre, 74 boligbutikker og 650 medarbejdere i en pressemeddelelse.

– Vi fortsætter vores ambitiøse vækstrejse og står stærkt på både bolig- og erhvervsmarkedet. Vores konstante fokus på at levere høj kvalitet til en skarp pris og samarbejdet med vores mange gode kunder baner vejen for et flot resultat. Konjunkturerne i det forløbne år har bestemt også hjulpet, hvor den samlede transaktionsvolumen på erhvervsmarkedet herhjemme blev rekordhøj. I første halvår af 2021 fortsatte boligmarkedet i et højt tempo grundet Corona med fokus på det hjemlige, mens boligmarkedet i andet halvår og starten af 2022 er kommet tilbage på et “normalt” niveau. Vi har også nydt gavn af stigende afkast på vores egenkapital, udtaler Poul Erik Bech.

– Vi arbejder hele tiden på at udvikle, optimere og vækste vores landsdækkende boligbutikker. Vi ekspanderede med to nye boligbutikker i Gilleleje og en filial til vores Sønderborg-butik i Guderup på Als i 2021. I starten af 2022 har vi desuden købt seks nye boligbutikker i Nyborg, Middelfart, Dalum, Næsby alle på Fyn samt Virum og Lyngby samt tre nye i Albertslund, Glostrup og Taastrup per 1. april 2022. Vi har samtidig planer om at åbne endnu en boligbutik på Nørrebro samt nye på Vesterbro og København SV i 2022, hvilket betyder, at vi snart passerer i alt 75 boligbutikker, siger Poul Erik Bech.

Også på erhvervsområdet var der gang i hjulene i det forløbne år, hvor den samlede transaktionsvolumen i Danmark ifølge EDC Poul Erik Bech rundede 100 milliarder kroner. Poul Erik Bech forklarer udviklingen med, at mange investorer søger væk fra negative renter og udsving i kurser på aktier og obligationer. Han påpeger, at den store efterspørgsel i høj grad  drives af udenlandske aktører og institutionelle danske investorer.

– Jeg forventer fortsat en høj aktivitet på erhvervsområdet. Vi realiserede på erhverv en omsætning på 245 millioner kroner i 2021, hvilket er en stigning på 25 procent. Det samlede resultat steg samtidigt fra 20 millioner kroner til 37 millioner kroner efter skat, hvilket er en stigning på 87 procent. Vi har netop købt endnu et erhvervscenter i Taastrup, så vi nu er oppe på i alt 19 erhvervscentre, og vi ønsker fortsat at udbygge vores position som Danmarks mest landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed inden for erhvervsejendomme, siger Poul Erik Bech.

– Vores internationale afdeling har igen i 2021 vækstet og har løst en lang række opgaver sammen med JLL (Jones Lang Lasalle) en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder. Med vores brede kundesammensætning, engagerede partnere og medarbejdere forventer vi at sikre en omsætning og et resultat i 2022 på nogenlunde samme niveau som 2021 på erhvervsområdet. Derimod har vi ikke store forventninger til det private boligmarked, hvor vi ser ind i et betydeligt fald i markedet i antallet af handler. Oven på en højkonjunktur vil der samtidig skulle ske en tilpasning af udgifterne, hvilket erfaringsmæssigt tager nogen tid for at slå igennem, siger Poul Erik Bech.

EDC Poul Erik Bech er uafhængig af banker og realkreditinstitutter og er for en stor dels vedkommende ejet af den almennyttige fond Poul Erik Bech Fonden, som gennem overskuddet fra mæglervirksomheden støtter frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn samt kunst og bygningskulturarven.