Administrerende direktør Henrik Juul Sørensen, EKJ Rådgivende Ingeniører. Foto: PR.
Administrerende direktør Henrik Juul Sørensen, EKJ Rådgivende Ingeniører. Foto: PR.

EKJ Rådgivende Ingeniører fortsatte i 2023 den positive udvikling fra 2022. Omsætningen er steget med 4 procent, og årets resultat af den primære drift lander på 8,9 millioner kroner. Heraf bidrager datterselskaberne TriConsult i Aarhus og BroConsult i Roskilde med 2,9 millioner kroner af årets resultat.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ingeniørrådgiveren, der også kendes ”De Cyklende Rådgivere”, fordi hovedkontorets centrale placering betyder, at rådgiverne ofte cykler ud til de mange igangværende projekter i København.

– Jeg er glad for, at vi leverer et positivt resultat, der også ligger et pænt stykke over vores forventninger. Vi har været godt beskæftiget på tværs af hele koncernen og særligt projekter inden for renoveringer og bygningstransformationer har fyldt op i ordrebogen. Her kommer det os uden tvivl til gavn, at EKJ har arbejdet med at bevare og videreudvikle eksisterende bygninger lang tid før, det blev moderne, udtaler administrerende direktør i EKJ, Henrik Juul Sørensen.

Som eksempler nævner direktøren den igangværende modernisering af Danmarks Nationalbanktransformationen af Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen fra øllager til konsulenthus, renoveringen af Classic Car House i Lyngby og en ny opgave som bygherrerådgiver i forbindelse med en renovering den fredede Hvide Kødby, der engang udgjorde Københavns slagtehaller.

Uegnede ombygninger i nyt perspektiv

Kigger direktøren frem mod næste regnskabsår, forventer han et positivt resultat i omegnen af 5-6 millioner kroner.

– En øget brug af AI vil optimere arbejdsgangene i EKJ og styrke vores videndeling på tværs af koncernen. Det kan også lette vores arbejde med prækvalificeringer og automatisere, hvordan vi kan kvalitetssikre processen med at udvikle projekter fra plan til virkelighed. Jeg forventer også, at der kommer flere renoveringsopgaver. Vi oplever en tendens, hvor bygherrerne ser på tidligere, uegnede ombygninger med et nyt perspektiv, da der ikke længere er ledige byggegrunde i blandt andet København, siger Henrik Juul Sørensen.

Derudover regner direktøren også med, at projekter inden for klimaområdet fortsat fylder godt op i ordrebøgerne.

– I 2023 vandt vi blandt andet opgaven med at klimasikre Odense Inderhavn, og i 2024 er vi blandt de rådgivere, der har vundet en stor rammeaftale om klimatilpasning for Københavns Kommune. Såvel klimatilpasning som ønsket om mere biodiversitet er perspektiver, som efterhånden er en fast del af de fleste byggeprojekter. Her kan vi heldigvis trække på en miljøafdeling med mange fagligheder, der kun har vokset sig større, siden første mand kom til i 1989, siger Henrik Juul Sørensen. 

Nøgletal fra EKJ Rådgivende Ingeniører

(Millioner kroner) 2023 2022
Nettoomsætning 247,8 237,2
Bruttoresultat 182,9 172,9
Resultat af ordinær primær drift 8,9 2,6
Resultat før skat 11,1 -3
Årets resultat 8,7 -2,3
Egenkapital 85,4 75,5
Antal ansatte 253 253

Fakta om EKJ

  • EKJ beskæftiger mere end 250 medarbejdere, hvoraf 200 rådgiver inden for nybyg, renoveringer og ombygninger.
  • EKJ har hovedkontor centralt i København lige over for Rigshospitalet. Derudover har EKJ lokalkontorer i Odense og Aalborg samt datterselskaberne, TriConsult og BroConsult, der ligger i henholdsvis Aarhus og Roskilde.
  • I 2023 leverer EKJ et resultat af den primære drift på 8,9 millioner kroner mod 2,6 millioner kroner i 2022. Datterselskaberne BroConsult i Roskilde og TriConsult i Aarhus bidrager med i alt 2,9 millioner kroner af overskuddet. I 2024 forventer EKJ at levere et positivt resultat på 5-6 millioner kroner.
  • EKJ er blandt andet er ingeniørrådgiver på Statens Naturhistoriske Museum og på Arp-Hansens hotelbyggerier.

Kilde: EKJ.