Fasadgruppen køber Stenklint. Peter Andersen, forretningsområdechef Fasadgruppen Danmark (til venstre), og Lars Bonde Lindberg, administrerende direktør i Stenklint. Foto: PR.
Fasadgruppen køber Stenklint. Peter Andersen, forretningsområdechef Fasadgruppen Danmark (til venstre), og Lars Bonde Lindberg, administrerende direktør i Stenklint. Foto: PR.

I oktober 2021 købte Fasadgruppen samtlige aktier i murer- og entreprenørvirksomheden OPN Entreprise, og med købet af facadeentreprenøren Stenklint med base i Valby eksanderer den svenske koncern nu yderligere i hovedstadsområdet. Det oplyser Fasadgruppen i en pressemeddelelse.

– Stenklint bliver med sit gode omdømme, sine dygtige medarbejdere og mange tilfredse kunder endnu et godt supplement til Fasadgruppen i København, hvor vi nu styrker vores markedsposition yderligere, siger Peter Andersen, forretningsområdechef Fasadgruppen Danmark, i meddelelsen.

Stenklint blev grundlagt i 2009. Virksomheden er specialiseret i renovering af facader, udskiftning af vinduer og projektledelse og har stor erfaring som hovedentreprenør i renoveringsprojekter. Stenklint har 22 fuldtidsansatte og omsatte for lidt over 25 millioner kroner i virksomhedsåret 2021/22, hvor resultatet før skat lød på knap 2,8 millioner kroner.

– Vi har fra start satset på at skabe værdi for vores kunder ved at kombinere traditionelt og gedigent håndværk med den nyeste teknologi. Nu ser vi frem til at blive en del af et større setup og samarbejde med de andre virksomheder i Fasadgruppen, siger Lars Bonde Lindberg, administrerende direktør i Stenklint, i meddelelsen.

Fasadgruppen finansierer den kontante del af købesummen med egne midler. Sælger har forpligtet sig til at geninvestere en del af købesummen ved inden for 30 handelsdage at opkøbe eksisterende aktier i Fasadgruppen for et beløb svarende til 5 millioner kroner. Aktierne vil efter at være tegnet af sælger være underlagt et forbud mod overdragelse og pantsætning med videre i to år fra datoen for overdragelsen. Overdragelsen forventes at finde sted i løbet af maj 2022, oplyses det i meddelelsen.